https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na cesti Tišina - Petanjci potekajo gradbena dela

16.11.2022 ob 6:00  

V okviru projekta Nadgradnja vodovodnega sistema B na relaciji Tišina - Petanjci potekajo gradbena dela polaganja novih vodovodnih cevi. 

Na relaciji Tišina - Petanjci trenutno potekajo gradbena dela položitve novih vodovodnih cevi v okviru projekta Nadgradnja vodovodnega sistema B. "Pod pločnik se polaga primarni vod, ki poteka od Tišine, naprej skozi Petanjce in se nadaljuje proti Gederovcem in Krajni, kjer bo zgrajeno prečrpališče", pojasnjujejo na Občini Tišina.

Zaključek del predvidoma pomladi 2023

Sočasno s temi deli se izvajajo tudi priprave za navezavo stranskih ulic ob trasi, kjer se bodo začela dela v začetku gradbene sezone. "Po predvidenem terminu se predvideva zaključek del na primarnem vodu nekje sredi pomladi 2023," so sporočili iz občine.

Kaj vse gradbena dela zajemajo?

Nadgradnja predvideva zamenjavo dotrajanih vodovodnih cevi in položitev novih primarnih in sekundarnih cevi v 10 naselij Občine Tišina, da se reši oskrba z zdravo pitno vodo za naslednjih 50 let. "Vrednost del je ocenjena na slabih 5 milijonov evrov," so še dodali. 

Pri sami izvedbi bo potrebno hišne priključke povezati na nov sistem. Občina bo vsem, ki ga še nimajo, vgradila sodobni plastični vodomerni jašek, katerega izvedba se bo financirala iz proračuna Občine Tišina in bo za lastnike brezplačna. Z vgradnjo jaška izven objekta občina želi doseči:

- nadgradnjo vodomerov z elektroniko in daljinskim odčitavanjem,

- omejiti vodne izgube, saj bo mogoče hitro zaznati odtekanje in

- zmanjšanje časa popisov ter kasneje tudi servisiranja vodomerov.

Položili bodo tudi cevi za optiko

"Na delu kjer poteka položitev primarnega voda, kjer občani in občanke še nimajo optike (gre za 1,2 km) bodo sočasno položili tudi cevi za optiko. V Občini Tišina je trenutno optično omrežje dostopno skoraj po celotnem območju (99 odstotkov)," so zaključili na Občini Tišina.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.11.2022 ob 8:25 gost

      Vse se dela pred volitvami vse se kopa zdaj pred volitvami ni problem denar ni problem recesija ni problem drago gorivi ki poganja te stroje. Vse za volitve. Res vse občine ukiniti ker so samo namenjene eliti občinski kera je blizu šerifu občinskemu veljaku. Vsi ostali občani pa vse to plačujejo.

      15 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.11.2022 ob 8:34 gost

        Spet en komentar, ki vidi v vsaki investiciji nekaj slabega. Vse ga moti in vse bi ukinil, sam pa ne bi nič prispeval za dobro skupnosti, samo bi kritiziral.

        18 11 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.11.2022 ob 9:08 gost

        Še en komentar ki nima pojma kje se dela in kaj se dela. Tisti, ki se vozijo mimo lahko vidijo da se kopa na delu ceste, ki je bila obnovljena pred 15 leti. Na delu, ki se je uredil pred par leti se ne kopa nič.

        12 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.11.2022 ob 18:39 Elvis Moynihan gost

        Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝐰𝐰𝐰.𝐋𝐢𝐯𝐞𝐉𝐨𝐛𝟐𝟒𝟕.𝐜𝐨𝐦

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.11.2022 ob 9:05 gost

      No pa zdaj tam za župana kandidira neki Berke. Bo ta Berke verjetno vse zrihtal!

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.11.2022 ob 9:15 gost

        Lepo te prosim, Berke župan? Na spletni strani občine je link in si lahko ogledaš posnetke sej. Boš videl, da je povedal samo tisto kar mu je nekdo napisal. Bi rad videl kako bi on vodil sejo pa da ima v svetu Obala, Kolmana, ovo iz Murskih Črnec. Pa povozili bi ga po dolgem in po čez. Pa da hodi on na sestanke v Ljubljano, bi mu moral kdo dol napisati, kaj mora povedati!

        15 9 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.11.2022 ob 9:13 gost gost

      To cesto so asfaltirali pred 15 leti, ko je bil še župan Poredoš. Taka ni krivda tega župana, da takrat niso položili cevovoda za vodovod. Pa trga se gor pločnik in ne cesta. Taka bodite točni pri navajanju. Berke bo zrihtal za Gradišče, kak je vedno do sedaj naredil in ne gleda na druge. Za primer si lejko vzemete letošnji primer, ko je organiziral en dan prej malonogometni turnir, ko so imeli v Tropovcih veteranski turnir in ponujal ribe, čeprav so Tropovčari to na velko reklamirali in se pripravljali. Pa Borejčari so za ta vikend že veliko prej napovedali, da bodo oni ta vikend imeli turnir. A Berke ni mogel iz svoje kože, da ne bi zajebal druge, da ne bom pisal o njegovem obnašanju na tekmah maloga nogometa!!!

      13 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.11.2022 ob 9:21 gost

        Točno tako, Berke zdaj na veliko obljublja. Sem videl slike da se je slikal zdaj z Romi, pa si naj zdaj Zlatko in Pujči samo spomnita kaj so bili takrat, ko so se igrali tekme med NK Tišina in NK Roma. Vse so bili samo ljudje nej, zdaj pa tam hodi in se jim prilizuje. Upam, da Zlatko in Pujči tega nista pozabila, ker drugače se vam bo pokojni Slavko v grobu obračal!!!

        12 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.11.2022 ob 9:24 gost

        Točno tako je bilo, da so imeli Tropovci in Borejci termine že dolgo naprej napovedane. A Berke jim je šel in tisti vikend naredil dvo dnevni turnir tako da so imeli škodo oboji!

        10 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.11.2022 ob 22:32 Gost gost

        Samo se Berke falij, jao brate, pa to je se slabse kot da v MS izvolijo Anzelja. Ceprav ne maram kvazi politike rondo zupana, moram voliti proti Berkeju, ker to bi bil polom, potem boljse ka nas Putin napade bo vec koristi.

        5 5 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.11.2022 ob 10:36 gost

      Pomurec .com redno blokira teme za komentiranje . Oj kam smo prišli ,,,,, se vidi da jim je svoboda stopila na prste . Smo pač podložniki ,ki dela diktatorsko in to nekaterim pač ustreza . .......

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.11.2022 ob 23:06 eva gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię Od tego zacząłem--------------------------------------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐑𝐢𝐜𝐡𝐀𝐩𝐩𝟏.𝐂𝐨𝐦

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.11.2022 ob 8:59 Lenox gost

      Samo ka se dela v Tišini, Troovcih in Petanjcih. Relacija Petrovci_Gederovci pa če de ostalo kaj v blagajni.No jo po 50 letih so nam malo luknje zakrpale in to je vse, vse drugo je ostalo pri obljubah in te naj zdaj ta del voli toga župana_ dol z njim.To ka zdaj gor trgajo so že vsaj dvakrat tegale.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.12.2022 ob 13:57 Kiara_Whitham gost

      Ko bodo spet začeli govoriti "Dame in gospodje" na spletnem delovnem mestu, se bom vrnil, vendar ne do takrat! Florida je zdravorazumska konzervativna država, kjer ima večina ljudi pamet!KOPIRAJTE IN ODPRITE TO POVEZAVO ..... ➥➥➥ 𝐖𝐰𝐰.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝐜𝐨𝐦

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.