https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Teden splošnih knjižnic se začenja tudi v Pomurju

14.11.2022 ob 10:00  

Med 14. in 18. novembrom 2022 knjižnice po vsej Sloveniji praznujejo Teden splošnih knjižnic. Knjižnice v tem tednu organizirajo različne dogodke, s katerimi želijo nagovoriti lokalno skupnost, zveste obiskovalce knjižnic, pa tudi tiste, ki v knjižnice običajno ne zahajajo. Letošnja rdeča nit je povabilo Izvolite (v) knjižnico.

V Sloveniji deluje 58 splošnih knjižnic, ki razpolagajo z 12 milijoni enot gradiva. Knjižnice svoje poslanstvo izvajajo v 274 krajevnih enotah in s 13 bibliobusi, ki izvajajo knjižnično dejavnost na 806 postajališčih. Kot piše na uradni spletni strani, je članov splošnih knjižnic petina vsega prebivalstva, na različne načine pa jih knjižnične storitve uporablja več kot polovica.

Splošne knjižnice so s tako razvejano knjižnično mrežo najbolj dostopne kulturne ustanove v slovenskem prostoru. Prisotnost knjižnic in knjižničarjev v domačih okoljih prebivalcev je med njimi ustvarilo zaupanje, ki ga uporabniki izkazujejo z redno uporabo storitev knjižnic in z naklonjenostjo do dela knjižničarjev.

Za lokalna okolja knjižnice raziskujejo in varujejo kulturno dediščino ter spoznavajo prebivalce z različnimi avtorji leposlovnih del, ki jih povabijo v svojo sredino. Ob sklepu bodo v petek 18. novembra podelili tudi nagrade Združenja splošnih knjižnic.

Dneve od 15. do 20. novembra zaznamuje teden splošnih knjižnic, v okviru katerega Knjižnica Lendava omogoča brezplačen vpis. Pripravili so tudi beremo z ušesi - avdio knjige, beremo domače avtorje, zvočno pravljico, simpozij in razstavo. 

 

Splošna knjižnica Ljutomer med 14. in 18. novembrom pripravlja bogat program. Med drugim organizirajo srečanje bralnega kluba, ekskurzijo, pravljične ure, razstavo, predstavitev knjige in brošur ter dobrodelno akcijo.

V soboški knjižnici so v tednu knjižnic pripravili pravljični večer, predstavitev knjige in pesniške zbirke ter predavanje. Jubilejnemu tednu se je pridružila tudi Knjižnica Gornja Radgona.

Foto: arhv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.