https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: V Lukavcih prestavili vaško kapelico

19.11.2022 ob 11:50  

Ta petek je v Lukavcih, v občini Križevci pri Ljutomeru, potekala prestavitev kapelice. Zaradi zahtevnosti del, je bila cesta skozi vas popolnoma zaprta. Dela sta izvajali podjetji Dvig in Pomgrad.


Kapelica je doslej stala na križišču regionalne ceste, sedaj pa so jo prestavili na drugo stran ceste. Pripravljalna dela so potekala že ves mesec. Izvajalec je najprej pripravil lesen obod okoli kapelice, da se bo v času premika nadzemni del konstrukcije objel. Vsa premična notranja oprema kapelice je bila odstranjena, izvajalec pa je kapelico dvignil na način, da je bila ves čas v položaju, kjer se ni nagibala.

 

 

Prestavitev kapelice je potekala točno tri ure. V prvi fazi so kapelico premaknili čez cesto, nato pa so morali premakniti dvigala. V drugi fazi so kapelico uspešno prestavili na končno mesto.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.11.2022 ob 12:03 gost

      Še dobro ka je pomgrad delo. Njemi of zgoraj pomaga. Hvajen bože. Raja pa de plačala.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      19.11.2022 ob 12:47 gost

      To je planiranje in izvedba ter učna lekcija za dvigovalce mlina v Ižakovcih.

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      19.11.2022 ob 13:11 KayCabral gost

      hlo

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.