https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Cankovi odprli trgovino Kmetijske zadruge Ptuj

Cankova, 19.11.2022 ob 6:05  

V petek, 18. novembra, je potekala slavnostna otvoritev Kmetijske trgovine Cankova, ki se nahaja na naslovu Cankova 86 B.

"Z vami od setve do žetve"

Kmetijska zadruga Ptuj ima 122-letno tradicijo na področju zadružništva, preko lastne maloprodajne mreže pa oskrbujejo kmetije z Dravskega, Ptujskega polja, Haloz, Slovenskih goric, Goričkega, območja Lenarta in po novem tudi Prekmurja.

Z odkupom mleka, živine in kmetijskih pridelkov slovenskih kmetij sklenejo krog kmetijske pridelave in prireje. Delujejo pod sloganom "Z vami od setve do žetve."

Bogato založena trgovina

V bogato založeni kmetijski trgovini na Cankovi imajo ves potreben repromaterial, vse, kar sodobna kmetija potrebuje. Vse od semena, škropiva, gnojila, ... in na koncu pridelek tudi odkupijo.

Na Cankovi je velika deponija, ki je včasih služila kot deponija za sladkorno peso, danes pa jo s pridom izkoriščajo za odkup poljščin - ječmena, pšenice, koruze, soje.

V trgovini se nahaja tudi vsa oprema za mlečno proizvodnjo, ter kvalitetni proizvodi firme Schaumann, ki jo Zadruga Ptuj zastopa.

V njihovi ponudbi najdete zelenjavne in okrasne sadike, semena, orodja, vse za nego vrta in trate, kosilnice, gnojila, škropiva ter sredstva proti nadležnim škodljivcem.

Tudi gospodinje se pri njih lahko oskrbijo z lonci, s steklovino, prti, kozarci, moko,... Čas kolin je tukaj in zato je trenutno v trgovini velika ponudba loncev emo, smo, nožev ter vsega potrebnega za koline.

Odprtje trgovine

Marjan Kramberger, predsednik upravnega odbora Kmetijske zadruge Ptuj, je v nagovoru ob odprtju trgovine predstavil ptujsko zadrugo, ki ima 1.100 članov in skoraj 160 zaposlenih. Branko Valenko, direktor Kmetijske zadruge Ptuj, je ob tem poudaril, da sodi ptujska kmetijska zadruga med največje zadruge na Slovenskem. 

Glavni namen zadruge je pospeševanje gospodarskih koristi članov zadruge, predvsem z ugodno oskrbo kmetijskih gospodarstev z repromaterialom in drugo kmetijsko opremo.

Skupino Kmetijska zadruga Ptuj tvorijo Kmetijska zadruga Ptuj z.o.o., Oljarna Fram d.o.o. in Zadružna oskrba d.o.o..

Župan občine Cankova Danilo Kacijan je izrazil zadovoljstvo ob otvoritvi trgovine, za katero meni, da je z bogato ponudbo za občane pridobitev in doprinos k razvoju kraja. "Zavedati se moramo, da je kmetijstvo zelo pomembno. Hrana je vedno večja dobrina in če mislimo, da je to nekaj samoumevnega, se motimo. Vsi se bomo mogli potruditi, da bomo preživeli," poudarja župan, ki v nadaljevanju doda, da je prostor, kjer je sedaj trgovina, nekaj časa sameval. "Ta prostor mora dobiti vsebino in biti namenjen vsem ljudem, ne samo tistim, ki se ukvarjajo s kmetijstvom," izpostavi Kacijan.

Osnovne dejavnosti zadruge Ptuj

- MALOPRODAJA obsega 28 kmetijskih in 9 živilskih trgovin. Maloprodajna mreža sega vse od Dravskega, Ptujskega polja, Haloz, Slovenskih goric do Goričkega, območja Lenarta in Prekmurja.

- ODKUP poljščin, vrtnin, živine, mleka in grozdja - odkupujejo na celotnem terenu, ki ga pokriva Zadruga Ptuj.

- Zastopajo ugledno podjetje SCHAUMANN. Prodajajo mineralne dodatke, mlečne nadomestke, lizalne bane, lizalne kamne za živino.

- Zastopajo tudi semenarsko podjetje NS SEME iz Novega Sada. Ponujajo NS hibride koruze in krmnih rastlin. Za jesenske setve iz programa NS pa si lahko zagotovite sorte žit.

 Več fotografij v spodnji galeriji …

* Oglasno sporočilo

    Fotogalerija