https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Soboški biciklin povečuje svojo mrežo izposoje koles

18.09.2022 ob 14:37  

V okviru projekta sodelovanja LAS KOLESARSKA VERIGA NA PODEŽELJU se povezuje več lokalnih sistemov izposoje v enoten, vseslovenski sistem. Tudi Soboški biciklin je eden izmed teh lokalnih sistemov, ki se je tudi tokrat razširil in pridobil še več polnilnih postaj za izposojo kolesa. Na novo so bile postaje postavljene v Murski Soboti, Moravskih Toplicah, Puconcih in Tišini, ki so občine na območju LAS GORIČKO 2020.

Ker je sistem enoten, si bo lahko vsak uporabnik z enim uporabniškim imenom izposodil navadno ali električno kolo ne samo v lokalnem sistemu Soboški biciklin, temveč tudi v sklopu lokalnega sistema Prleški bicikl, ter drugih regijskih sistemih, kot je npr. Gorenjska bike.

K sistemu Soboški biciklin se v tem projektu pridružujejo tudi tri občine iz LAS Pri dobrih ljudeh 2020, to so Beltinci, Velika Polana in Turnišče. Prleški bicikl pa povezuje občini Ljutomer in Veržej, ki so del LAS Prlekija. Vsi trije LAS-i so skupaj s svojimi občinami združeni pod enim regijskim sistemom, ki se imenuje POMURJE BIKE

V sklopu projekta potekajo različni dogodki, ki bodo uporabnike seznanili z uporabo sistema ali pa poskušali zainteresirati turistične ponudnike ob kolesarskih poteh za sodelovanje. Eden izmed njih se je navezoval na razvoj koncept sistema standardizacije in kolesarjem prijazen ponudnik. Ta sistem bo omogočil kvalitetne pogoje za razvoj ponudbe na področju turističnega in rekreativnega kolesarstva. Model standardizacije obiskovalcu-kolesarju pove, katere storitve lahko pričakuje pri določenem turističnem ponudniki in so njemu prilagojene. Dogodek je potekal v torek, 13.9.2022 v prostorih prizidka Bistre hiše v Martjancih. Predavatelj g. Andrej Zalokar iz Studio Oreh je s predstavniki turističnih in razvojnih organizacij delil dobre primere praks certificiranja v tujini ter predstavil slovensko pobudo, ki je nadgradnja sistema Gorenjskega kolesarskega omrežja in se imenuje Kolesarjem prijazni /Cyclists Friendly.

V sredo, 14.9.2022 pa so se predstavniki LAS GORIČKO 2020 udeležili predstavitve v Terme Banovcih v občini Veržej, ki se je navezovala na sisteme izposoje koles v lokalnem, regionalnem in državnem okolju, vrste e-koles in z njimi povezane prednosti ter zaposlitvene priložnosti in vrste e-invalidskih vozičkov in pomagal ter njihovo uporabo. Pred stavbo Term Banovci je potekala praktična predstavitev sistema izposoje koles z možnostjo preizkusa izposoje, predstavitvijo modelov e-koles in preizkusom kolesarjenja na poligonu ter predstavitvijo invalidske e-opreme s prikazom uporabe.

V sklopu projekta se pripravlja še serija različnih dogodkov, kot so:

- terenski prikaz uporabe sistema izposoje koles;

- usposabljanje promotorjev kolesarstva;

- delavnice za predstavitev poslovnih priložnosti v kolesarstvu

Našo projektno stojnico pa lahko srečate tudi na dogodkih Evropskega tedna mobilnosti v Murski Soboti, 21.9. in Moravski Toplicah 22.9.2022.

Projekt sodelovanja KOLESARSKA VERIGA NA PODEŽELJU sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014 – 2020.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.