https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zaključna konferenca operacije »Blaženje podnebnih sprememb v kmetijstvu skozi socialne inovacije«

28.10.2022 ob 17:56  

27. 10. 2022 je potekala zaključna konferenca operacije sodelovanja štirih lokalnih akcijskih skupin in sicer LAS Goričko 2020, LAS Pri dobrih ljudeh 2020, LAS Prlekija in avstrijskega partnerja LAG Zeitkultur, kjer so bili predstavljeni primeri dobrih praks in vsi doseženi rezultati.


Gre za operacijo prijavljeno na 5. javni poziv za ukrep 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine in je sofinancirana v okviru Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Skupni izziv operacije sodelovanja štirih lokalnih akcijskih skupin je bil s prilagojenimi kmetijskimi praksami, razvojem novih produktov in zelenih storitev ter socialnimi inovacijami prispevati k zmanjševanju posledic in prilagajanju podnebnim spremembam na podeželju. 

Razvoj novih pilotnih programov je omogočal zagotavljanje bolj skladnega in vzdržnega razvoja podeželja, ki s prilagojenimi kmetijskimi praksami, razvojem novih proizvodov in storitev ter uvajanjem socialnih inovacij sposobno ublažiti posledice klimatskih sprememb. Vse to je bilo doseženo s povezovanjem in promocijo socialnega podjetništva, izboljšanjem znanj podjetniškega in kmetijskega sektorja, izboljšanjem kmetijske pridelave, ki temelji na sonaravnih postopkih, vzpodbujanjem lokalne samooskrbe, vzpostavljanjem kratkih prehranskih verig, uvajanjem krožnega gospodarstva, razvojem novih produktov in zelenih storitev, izobraževanjem in ozaveščanjem o podnebnih spremembah in o prilagajanju nanje ter njihovo upoštevanje pri razvoju dejavnosti, produktov in storitev.

Skozi izvajanje operacije se je razvila skupna zelena mreža organizacij in pridelovalcev, ki delujejo po principih socialnega podjetništva z namenom medsebojnega sodelovanja pri ustvarjanju čim večje dodane vrednosti pri razvoju in trženju njihovih proizvodov in storitev na celotnem območju sodelujočih lokalnih akcijskih skupin.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.