https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ljutomerčanki slavili na državni reviji poustvarjalcev ljudskega izročila

22.11.2022 ob 17:30  

Minulo soboto se je v Prosvetnem domu Artiče odvila državna revija poustvarjalcev slovenskega glasbenega izročila Napev - Odsev, na kateri je slavil ljutomerski duet Beročka.

Na reviji, ki poteka v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD), se je letos predstavilo deset zasedb najboljših poustvarjalcev iz celotne Slovenije. 

Prireditev najboljših ljubiteljskih poustvarjalcev glasbenega izročila v organizaciji »Folklorne dejavnosti« s producentko Tjašo Ferenc Trampuš, JSKD in območno izpostavo JSKD Brežice, je spremljala tudi tričlanska strokovna žirija, slednja je ob koncu prireditve razglasila in podelila tudi nagrade najboljšim trem.

1. mesto po izboru žirije – zmagovalka Napev – odsev, državne revije poustvarjalcev glasbenega izročila je postala Béročka (Selma Franov in Marinka Prelog), Zavod Herbija Prlekija, Ljutomer.

2. mesto je strokovna žirija dodelila zasedbi Maroltovke in Maroltovski godci, Akademska folklorna skupina France Marolt, Ljubljana.

3. mesto po mnenju strokovne žirije so prejeli Šuštarji, KD Rudija Jedretiča Ribno.

Deseterico nastopajočih na državni reviji poustvarjalcev glasbenega izročila so dopolnili še: Naklanske ropotulje – mlade pevke ljudskih pesmi (FS Podkuca, KD Dobrava Naklo in OŠ Naklo), Pevci ljudskih pesmi KD FS Karavanke (Tržič), Kapelski pubje (KD Kapele), Alpski orkester AFS France Marolt (Ljubljana), Drumlce, KUD Židan Parazol (Ljubljana), Ljudski pevci iz Luč (KUD Tone Mlačnik Luče) in Pevke ljudskih pesmi Kitice (FD »Anton-Jože Štrafela« Markovci).

Izbranih deset zasedb je kakovost v pripravi in izvedbi glasbenih programov dokazalo na dosedanjih območnih srečanjih, ki so potekala po vsej Sloveniji. Območna srečanja poustvarjalcev glasbenega izročila so potekala po vsej Sloveniji od januarja do oktobra.

Več fotografij v spodnji galeriji … 


Foto: J. Eržen, JSKD

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.11.2022 ob 18:33 Prlek gost

      Bravo punce

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.11.2022 ob 1:37 Kufr ili halal ahlak gost

        youtube.com/watch?v=bxczq0vYypw youtube.com/watch?v=7fiNXvhm83o youtube.com/watch?v=76-ceuvHSMo

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.11.2022 ob 1:39 eva gost

        Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię Od tego zacząłem—–—–—–——–—–——–>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐑𝐢𝐜𝐡𝐀𝐩𝐩𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.11.2022 ob 19:07 Dillinka gost

      Jeee ka pa naše Mantraše, Hlgato, Dillinke...?????

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.11.2022 ob 7:11 gost

      Kaj je Bacsi nisi mgel spati , ja, ja, golobek je dnevni ftič ti pa nočni ftič , te živčki dajejo ali ka , ????????? 1:46

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.