https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Predstavitev vsebine slavnostne akademije ob 20. obletnici delovanja PAZU

24.11.2022 ob 15:30  

Na današnji novinarski konferenci je predsednik PAZU Mitja Slavinec predstavil vsebino slavnostne akademije ob 20. obletnici delovanja združenja Pomurske akademsko znanstvene unije (PAZU), ki bo v petek, 25. novembra, ob 18. uri v Maximusu v Murski Soboti. Akademija bo potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Boruta Pahorja, slavnostni govornik pa bo predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca.

20. Jubilejna konferenca Združenja PAZU, katerega tema letos je "O pomenu in vlogi akademij za razvoj družbe", je tik pred vrati, potekala bo jutri, 25. novembra, in soboto 26. novembra v Murski Soboti. Program in zbornik najdete tukaj. Slavnostna akademija pa bo jutri ob 18. uri v dvorani Maximusa v Murski Soboti. Slavnostni govornik na prireditvi bo predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca, dogodka pa se bo med drugimi pomembnimi gosti udeležil tudi predsednik SAZU Peter Štih. 

PAZU se lahko do sedaj pohvali že s 181 članicami in člani. V dvajsetih letih delovanja so izvedli skoraj že 600 predavanj, objavili 264 znanstvenih prispevkov, posneli 354 TV oddaj, organizirali 20 konferenc in prav toliko plenumov z okroglo mizo ter zbornikov in še bi lahko naštevali. Med drugim so izdali tudi več knjig.

Konferenca Združenja PAZU, ki je osrednji dogodek Pomurske akademije, je že vrsto let najpomembnejši znanstveno raziskovalni dogodek v širši regiji. Ni pa edini, saj bo ZPAZU na bolj institucionalnih temeljih nadaljeval bogato tradicijo dosedanjega Združenja PAZU. "Vsem, ki so pri tem prispevali svoj delež, se iskreno zahvaljujem, še posebej predlagateljem zakona, pomurskim poslancem s prvopodpisanim Jožefom Horvatom," je povedal Slavinec.

"Pomembno je poudariti tudi to, da bo letošnja konferenca potekala v živo. Konferenca ob svojem raziskovalnem pomenu tako ohranja sociološki pomen, da se kolegice in kolegi srečamo, izmenjamo izkušnje in zastavimo smernice nadaljnjega sodelovanja," je še dodal.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija