https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Zvezi društev Moja Mura zgroženi nad izjavo ministra

24.11.2022 ob 14:25  

V Zvezi društev Moja Mura so presenečeni, žalostni in zgroženi. Pred dnevi je bil na obisku v Murski Soboti infrastrukturni minister Bojan Kumer. Ob tej priložnosti je bilo v prostorih stadiona Fazanerija tudi govora o morebitnih ponovnih aktivnostih za izgradnjo hidroelektrarne na reki Muri.

V Zvezi društev Moja Mura so v sporočilu za javnost zapisali, da je minister izjavil: »Gospodarstvo in razvojni del sta se tukaj znašla na nasprotnih bregovih z nekimi civilnimi iniciativami, ki vas zelo omejujejo, in dostikrat ne pride resnica, kaj si Prekmurje želi, do Ljubljane.«

Če pustimo ob strani tematiko smiselnosti gradnje elektrarn na reki Muri, kar je bilo, resnici na ljubo, preprečeno s strani stroke in ne samo zaradi nasprotovanja prebivalcev ob naši reki, je ta izjava skrajno neprimerna.

Minister grobo žali vse, ki so se postavili za okolje, naravo in svoj življenjski prostor. Žali in omalovažuje stotine članov, ki so združeni v Zvezi društev Moja Mura. Ljudje ki branijo ledvico Prekmurja in Prlekije so torej nasprotniki razvoja. So po mnenju ministra cokla in zaviralci napredka v pokrajini ob Muri. Več desetletni mačehovski odnos vsakokratne oblasti do severovzhodnega dela naše domovine, bi torej infrastrukturni minister Bojan Kumer naprtil na pleča kar »nekim civilnim iniciativam«.

Velika večina prebivalstva ob Muri, vidi priložnost za razvoj v okviru nedotaknjene narave. V okviru biosfernega območja Mura, Natura 2000 in v okviru pet državnega biosfernega rezervata Mura-Drava-Donava. Najdejo pa se tudi tukaj posamezniki, ki nočejo dialoga in vsako tako aktivnost označujejo za zaviranje razvoja.

Ne bomo se spuščali na ministrovo žaljivo raven, pa vendar: »Lahko ga je sram zaradi takih izjav«. Nenazadnje gre do neke mere celo za sovražni govor in netenje nesoglasij med prebivalci.

Skrajno neprimerno je, da visoki državni uradnik ljudi, ki se združujejo v civilnih iniciativah v javnosti označuje za zaviralce razvoja. Pričakujemo, da se minister za infrastrukturo Bojan Kumer v najkrajšem času za te njegove neprimerne izjave vsem prizadetim javno opraviči ali celo razmisli o odstopu," so zapisali pri Zvezi društev Moja Mura.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.11.2022 ob 15:05 gost

      Prav je da vas ZALI ...Tisti ki živimo zraven reke MURE nismo nasprotovali izgradnje ELEKTRARN pač pa pri mlinu BABIČ so nasprotovali precej HRVATOV IN AVSTRIJCEV in nekaj PREKMARCEV domačini ,,,dobesedno nismo nasprotovali in vi mešetari v NAŠEM IMENU NASPROTUJETE gradnji ki ni vaša last ,,, ZATO SMO SE OBRNILI NA MINISTRA NAJ NAM POVE KDO ODLOČA V NAŠEM IMENU KI SMO 100 M VSTRAN OD MURE. M.....R....Š..

      34 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.11.2022 ob 15:12 KIRURG gost

      zA DRUGA NISTE MURA NI VAŠA LAST JASNO.

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.11.2022 ob 15:44 Janči gost

      Volili ste Svobodo, dobili Gen-i! G-ledamo e-dino n-aše i-nterese.

      15 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.11.2022 ob 16:46 gost

        Sigurno si med tistimi ki so pri Janezu janči dobil nezakonito kazen pa se veseljačiš da ti bo Golobova vlada vrnila denar bi bil janči taki poštenjak ????

        3 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.11.2022 ob 17:12 Janči gost

        Hm??!! Jaz spoštujem zakone, od levih in desnih. V času kovida nisem ogrožal sodržavljanov, da bi bil zdaj še nagrajen. Kar se elektrarn na Muri tiče, nekdo bo imel dobiček, Pomurci poplave, uničeno podtalnico, da o koncu Mure, kot jo poznamo, sploh ne govorimo. Ne razumem vas.

        15 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.11.2022 ob 18:15 Parsifal gost

        Janci..fajn si napijsao..tij si tuj dobo GEN-I.. na tvojo zalost od KONJA..mogoce bi bilou za tebe boukse ka bi jih dobo od GOLOBA

        0 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.11.2022 ob 19:03 Lali gost

        Desni ste pogoreli na celi črti zato vas moti vsak gib te vlade, tudi neupravičeno kaznovani bo dobili povrnjeno kar šiptar izvajal,

        9 13 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.11.2022 ob 16:12 Judieoffman gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.11.2022 ob 16:13 Judieoffman gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.11.2022 ob 16:41 Karel K. gost

      Res je, med protestiranci so bili Hrvati, še več pa Avstrijcev, kateri pa ne nasprotujejo gradnji elektrarn na tamkajšnjem toku reke Mure. Tam bi jih nabili policisti, tudi z vodnimi topovi, saj oni potrebujejo elektriko in vedo, da brez elektrike danes ni življenja. Morda pa je tudi bila neka politična propaganda Avstrijcev, da naj oni imajo trg za svojo proizvedeno elektriko in jo prodajo Sloveniji. Elektrarne na muri bodo grajene, to je neizbežno, saj Prekmurje ne more biti oaza tulpik, divjadi, starih jablan ampak se mora razvijati in za razvoj potrebuje tudi elektriko. Zato je minister povedal resnico.

      30 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.11.2022 ob 17:02 gost gost

      Što so tej fanatiki moja mura ka de se njin minister opravičuvo. Pa od kda je MURA njihova?

      16 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.11.2022 ob 17:46 gost

      Čisto pravilno je povedal, povedal je resnico, ste zaviralci vsega, kar bi pripomoglo k razvoju Prekmurja.

      22 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.11.2022 ob 17:56 kakša moja mura gost

      što ste vij pizdeki, pokažite, da vas vidimo, Mura je kurac, nej vaša, Mura je velika otplaa, od katere nima nihče koristi, razen bistričkega brodarja, ki tu pa tam napravi kakšu brnđu. Vse ostalo ob Muri je veliko sranje, poglednite Otok ljubavi, nula, propada.

      19 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.11.2022 ob 18:13 Samo vaš napredek gost

      V Dravski dolini imajo že dolgo elektrarne, katastrofalno cesto in vsakoletne poplave. Dobiček gre v HSE, Ljubljana. Elektromafija bo tudi elektriko iz Murinih elektrarn poceni prodajala v tujino in nam jo uvažala pi 10 X višji ceni. Oni obakrat zaslužijo. Ampak vi kar. Napredek pa to.

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.11.2022 ob 19:52 gost

        Pri nas v Sevnici ni problem tud v Krškem ne, ne vem kaj vas moti če vam uredijo pokrajino ob Muri.

        10 7 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      25.11.2022 ob 7:23 GOST gost

      NE NE BOSTE PO MEKI MEKSIKI KOPALI MALO MORGEN ŽABARI VSI MO NA MURI OD RADGONE PA DO MURSKE ŠUME KOMI TOJ NE PAŠE AJDI PREK TROJAN NA ŽABARSKO BANDA KAK VAS NEJ SRAM EDNE PREKMURCE ŽALOSTNO MURO SO ŽE ZJEBALI DA SO JO RAVNALI

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      25.11.2022 ob 7:44 gost

      No pa ste nevladniki lepo dobili k.rac u dupe od Holobove vlade. Jara gospoda iz Lj misli samo na dobiček! J.b. se jim za narod v Prekmurju, glavno, da si bodo oni delili dobičke!!! Prodajali poceni elektriko in jo drago nazaj kupovali. Pri tem pa bo vedno jim kapnilo kaj v njihov žepek. Vi nevladniki pa jok in na drevo!! Janša vam tega ni naredil v 2 letih. Holob pa še pol leta ni na vladi pa vas je že nasadil na k.r.c!

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      25.11.2022 ob 9:28 umetnik gost

      V Zvezi društev Moja Mura veseli nad izjavo ministra, da jim dovoli odklopiti elektriko in preiti na alternativne vire !?

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.