https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Projekt RIDE Goričko za promocijo kolesarstva na Goričkem

21.10.2022 ob 17:38  

V prvem letu izvajanja projektnih aktivnosti so že vidni prvi rezultati. Partnerji so kupili električna kolesa, delavnico za popravilo koles, ki bo delovala v okviru mobilne enote, posneli prve izobraževalne oddaje o vplivu kolesarjenja na zdravje, pričeli z razvojem aplikacije, snemanjem filmov kolesarskih tras in izdelali analizo navad kolesarskih obiskovalcev na območju LAS Goričko.

O projektu

Goričko s svojo neokrnjeno naravo, številnimi razgibanimi potmi, ki ponujajo pobeg od vsakdanjega vrveža, predstavlja pravi raj za kolesarje. Ker pa kolesarji kot turisti ne iščejo samo privlačnih kolesarskih poti, ampak tudi spremljajočo namensko infrastrukturo, dopolnilne storitve in kolesarjem prilagojene produkte, so partnerji v projektu z namenom razvoja kolesarskega turizma na območju Goričkega pripravili projekt RIDE Goričko oziroma Razvoj kolesarstva na Goričkem.

V projektu sodelujejo naslednji partnerji: Društvo za trajnostni razvoj podeželja Žitek, Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, Špica MTB, RIDE Goričko, Bluecam Studio ter Projektna razvojna agencija in komunikacija d.o.o..

 

Prvi vidni rezultati

V prvi fazi projekta je bila izdelana analiza navad kolesarskih obiskovalcev na območju LAS Goričko. Partner ZKTŠ MS je v anketo, ki je podlaga za pripravo analize, vključil kolesarske turiste, obiskovalce, ponudnike turističnih in kolesarskih storitev. Analiza med drugim vključuje načine prihodov v destinacijo, motive za obisk, število nočitev, vrsti nastanitve, zadovoljstvo s kolesarsko ponudbi, želje po kolesarski ponudbi, potrebo po spremljevalnih doživetjih in druge elemente. Prav tako so partnerji pričeli s pripravo analize kolesarske turistične ponudbe na območju LAS Goričko.

Izdelana je bila celostna grafična podoba projekta, ki bo prispevala k prepoznavnosti in podobi turističnega kolesarjenja na območju LAS Goričko. Partnerji so pričeli z razvojem aplikacije za vodenje kolesarskih turistov na območju LAS Goričko. Aplikacija bo kolesarje vodila po obstoječih kolesarskih poteh, ki potekajo po območju LAS Goričko.

V prvi fazi izvedbe projekta sta partnerja MTB Špica in RIDE Goričko kupila e-kolesa (skupno 14 koles), s čimer je obogatena ponudba koles, ki so obiskovalcem na voljo za izposojo, kolesarjem pa omogoča, da na lažji način raziskujejo naravne in kulturne posebnosti Goričkega. Partner MTB Špica je z nakupom delavnice za popravilo koles, ki deluje v okviru mobilne enote, vzpostavil novo storitev na območju Goričkega.

Izdelani sta bili dve izobraževalni oddaji z namenom spodbuditi splošno javnost k uporabi kolesa ter opomniti na vse pozitivne vidike, ki jih kolesarjenje doprinese k zdravju oseb. V fazi 1 sta bili posneti dve izobraževalni oddaji na temo Prednosti kolesarjenja za zdravje ljudi in Pozitivni vplivi kolesarjenja na zdravje starejših ljudi. Poleg posnetih oddaj pa so v prvi fazi potekale intenzivne priprave na snemanje predstavitvenih filmov kolesarskih tras, s katerimi bodo partnerji promovirali kolesarstvo na območju LAS Goričko.

Projekt se je pričel izvajati septembra 2021 in se bo zaključil septembra 2023.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.