https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murska Sobota kmalu bogatejša za naložbo vredno preko 475 tisoč evrov

29.11.2022 ob 6:00  

Podžupan v opravljanju funkcije župana Zoran Hoblaj in direktor podjetja LIPA, proizvodno trgovska zadruga z.o.o. iz Lenarta, Saša Horvat sta včeraj podpisala gradbeno pogodbo za dograditev učilnic na Osnovni šoli IV Murska Sobota.

Sodobna regijska šola za otroke s posebnimi potrebami danes ni samo prostor za vzgojo in izobraževanje, pač pa razširja svoje poslanstvo na celostno obravnavo učencev vse od zgodnje obravnave, podpore staršem do trajnostnega zaposlovanja oseb s posebnimi potrebami.

Odzivanje na razvojne priložnosti so na Osnovni šoli IV že izkazali z vstopom v nacionalno mrežo regijskih strokovnih centrov v okviru Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Dopolnjevanje potrebnih vsebin, kot so svetovalnica (namenjena staršem, njihovim otrokom in strokovnjakom), vpeljava sodobnih metodičnih pristopov do otrok s sopojavnostjo težke motnje v duševnem razvoju in motnje v telesnem razvoju ter krepitev veščin za neodvisno življenje in zaposlovanje, presegajo sedanje prostorske zmožnosti njihove šole.

Spremembe na področju vzgoje in izobraževanja otrok s posebnimi potrebami v zadnjem desetletju se odražajo predvsem v prehodu iz tradicionalnega medicinskega vrednotenja prizadetosti do sodobnega socialnega modela; le-ta se odziva na njegove potrebe po vključevanju v vzgojno-izobraževalne in družbene procese ter čim bolj neodvisnem življenju. Te smernice kličejo tudi k spremembam v konceptih delovanja specializiranih šol, pa tudi v sami arhitekturni zasnovi prostorov. 

Novi prostori v prizidku bodo omogočili nadaljnji razvoj dejavnosti na poti k sodobnemu regijskemu centru za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. Sodoben regijski center za otroke s posebnimi potrebami je zato tudi v interesu občine in občanov.

Drugi razlog za nujnost dodatnih prostorov je tudi povečanje števila otrok nasploh in otrok z že omenjeno zahtevnostjo glede njihovih potreb. S prostorsko stisko se soočajo že vrsto let, saj se število učencev iz leta v leto veča. Trenutno je na šoli 16 oddelkov.

Primarni namen izgradnja prizidka ob obstoječi osnovni šoli, je zagotoviti prostorske pogoje, ki bodo omogočali izvajanje vzgojno-izobraževalnih programov za otroke s posebnimi potrebami v skladu s predpisanimi minimalnimi tehničnimi pogoji, standardi in normativi za opremo in prostore osnovnih šol. 

Prizidek bo v celoti predstavljal energetsko učinkovit objekt, v skladu s Pravilnikom o učinkoviti rabi energije v stavbah in bo tudi zgrajen z naravi prijaznimi materiali, z materiali boljše kvalitete, z uporabo obnovljivih virov energije in bo prostorsko ter funkcionalno ustrezal veljavnim pravilnikom. 

Vrednost investicije je 475.194,45 evra z DDV, sredstva v višini 270.062,44 evra zagotovi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ostalo v višini 205.132,05 pa Mestna občina Murska Sobota. Začetek del je predviden v prihodnjih dneh, dokončana bodo do oktobra prihodnje leto, so sporočili iz Mestne občine Murska Sobota. 

*Naslovna fotografija: FB MOMS.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Za komentiranje se morate prijaviti!
    2. gost
      29.11.2022 ob 9:18 gost

      Kaj misiš ,da s temi komentarji želiš dosečt , smešiš sam sebe in kažeš kako imaš nepospravljeno podstrešje v glavi ....))))))))) 8:54

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. Za komentiranje se morate prijaviti!
    4. gost
      29.11.2022 ob 9:21 Gajdar gost

      Čestitam podžupanu v opravljanju funkcije župana Zoranu Hoblaju za dobro vodenje občine Murska Sobota v času svojega mandata.

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.