https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Predčasno glasovanje pred drugim krogom županskih volitev se je začelo

29.11.2022 ob 10:20  

Pred nedeljskim drugim krogom županskih volitev, ki bo potekal v 47 občinah, v Pomurju v 7 občinah, bo v teh dneh možno predčasno glasovati. 

V 165 od 212 občin so župane za prihodnji štiriletni mandat izbrali že 20. novembra, ko so izvolili tudi nove občinske svete.

V 7 pomurskih občinah, kjer nobeden od županskih kandidatov ni dobil večinske podpore, pa se bodo morali 4. decembra znova odpraviti na volišča. Izbirali bodo med kandidatoma, ki sta bila v prvem krogu najuspešnejša. 

Drugi krog županskih volitev

Mestna občina Murska Sobota Damjan Anželj Andrej Mešič
Občina Lendava Janez Magyar Ivan Koncut
Občina Gornja Radgona David Roškar Urška Mauko Tuš
Občina Puconci Branko Ritlop Uroš Kamenšek
Občina Rogašovci Rihard Peurača Martin Ficko
Občina Veržej Rastko Škorjanec Drago Legen
Občina Sveti Jurij ob Ščavnici Andrej Vrzel Anton Slana

Volivci, ki v nedeljo ne bodo mogli na volišče, bodo imeli te dni možnost predčasne oddaje glasov. V nekaterih občinah jim bo to omogočeno v torek, sredo in četrtek, v manjših, pa le en dan. V dneh, ki so jih za predčasno glasovanje določile občinske volilne komisije, bodo volišča odprta med 7. in 19. uro.

Predčasno glasovanje v Pomurju

Predčasno bodo lahko glasovali danes, jutri in v četrtek v Mestni občini Murska Sobota in Občini Gornja Radgona. Jutri bo možno predčasno glasovanje v Občini Sveti Jurij ob Ščavnici in Občini Veržej. V četrtek pa v občinah Lendava, Rogašovci in Puconci.

Volivci, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču, morajo občinski volilni komisiji sporočiti, da želijo glasovati na svojem domu. Rok za oddajo prijave se izteče jutri. 

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija