https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Dijakinja murskosoboške gimnazije prejemnica zlatega priznanja

3.12.2022  

Po rezultatih šolskega tekmovanja o sladkorni bolezni, na Gimnaziji Murska Sobota se je dijakinja Vita Škarabot pod mentorstvom Vesne Vrhovski, uvrstila na državno tekmovanje, na katerem je prejela zlato priznanje iz znanja o sladkorni bolezni.


Sladkorna bolezen je epidemija moderne dobe oziroma epidemija 3. tisočletja. Samo v Sloveniji živi okrog 120.000 sladkornih bolnikov. Diagnoza se postavi, ko ima nekdo povišano vrednost sladkorja v krvi. Zdravljenje in obvladovanje te bolezni pa je v največji meri odvisno od telesne dejavnosti, prehrambenih navad in načina življenja.

Udeležba dijakov Gimnazije Murska Sobota je pokazala, da se želijo o njej čim več naučiti in spoznati načine, kako jo premagati. Po rezultatih šolskega tekmovanja se je dijakinja Gimnazije Murska Sobota iz 4. a-razreda Vita Škarabot, pod mentorstvom Vesne Vrhovski, prof. bio. uvrstila na državno tekmovanje, na katerem je prejela zlato priznanje.

Ob tem ji iz Gimnazije Murska Sobota izrekajo čestitke kot tudi vsem dijakom, ki so se udeležili tekmovanja iz znanja o sladkorni bolezni.

Naslovna fotografija: Gimnazija MS.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.