https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO in VIDEO: Anželj je novi soboški župan

Murska Sobota, 04.12.2022 ob 20:00  

Po preštetih glasovih (99,97 odstotka) so volivci v Mestni občini Murska Sobota županski mandat s 64,76 odstotka glasov podelili kandidatu SD Damjanu Anželju. Andrej Mešič kandidat stranke SDS je dobil 35,2 odstotka glasov volivcev. Volilna udeležba v soboški občini je bila 41,6-odstotna.

V prvem krogu volitev za župana je Damjan Anželj zbral dobrih 42 odstotkov glasov volivcev, njegov tekmec pa dobrih 32 odstotkov. V drugem krogu pa je Anželju uspelo zbrati dobrih 64 odstotkov glasov in tako prevzeti županski stolček v Mestni občini Murska Sobota.

Volilna udeležba v Mestni občini Murska Sobota je bila 41,56-odstotna. 

Drugi krog za župana v Mestni občini Murska Sobota

Mestna občina Murska Sobota Damjan Anželj (SD) 64,76 % 4.238 glasov Andrej Mešič (SDS) 35,24 % 2.306 glasov

Splošni podatki glasovanja v soboški občini

Preštete glasovnice 99,97 % Volilna udeležba 41,56 %

"Prvi občutki so res fenomenalni in naj takoj izkoristim priložnost, da se zahvalim vsem, ki so se kljub temu neugodnemu vremenu udeležili volitev in oddali svoj glas ter tako odločili, v kakšni mestni občini bomo živeli tudi naprej. Hkrati pa se zahvaljujem za korektno kampanjo in tudi čestitam svojemu protikandidatu. Zmago v drugem krogu pa sem pričakoval, ob vseh teh dobrih odzivih, ki sem jih na terenu dobil," je ob razglasitvi rezultatov povedal novoizvoljeni župan soboške občine.

Ta zmaga je šele začetek pove Anželj, saj so pred nami zahtevni časi in kot pravi bodo takoj zavihali rokave in začeli z delom. Takoj bodo stekli tudi pogovori o koaliciji v mestnem svetu saj si želi razvojno naravnano koalicijo, ki bo prepoznala ključne razvojne projekte, ki bodo soboško občino postavili tam, kjer ji je mestu in se približali drugim razvitim regijam v Sloveniji.

Več fotografij v spodnji galeriji … 

    Fotogalerija