https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO in VIDEO: V Lendavi ponovno županski stol zasedel Janez Magyar

04.12.2022 ob 22:50  

Županski stolček v Občini Lendava bo naslednja štiri leta ponovno zasedel Janez Magyar, ki je to funkcijo že opravljal do aprilskih državnozborskih volitev, ko je bil izvoljen za poslanca. Volivci so mu v drugem krogu županskih volitev namenili 55,21 odstotka glasov. Za podžupana Ivana Koncuta, ki je opravljal funkcijo župana, pa je glasovalo 44,79 odstotka volivcev, ki so danes odšli na volišče.

Janez Magyar je kandidiral s podporo strank SDS in NSi, pred prvim krogom lokalnih volitev pa je povedal, da se s funkcije poslanca želi vrniti nazaj na mesto župana. Kot župan pa meni, da se je dokazal s projekti in sodelovanjem. 54-letni Magyar je med predvolilno kampanjo obiskal vsa naselja v občini. To se je po njegovem mnenju pokazalo tudi pri rezultatu, saj mu je za zmago v prvem krogu zmanjkalo le 50 glasov. V drugem krogu pa je zmagal prepričljivo s 55.21 odstotki glasov.

Volilna udeležba v Občini Lendavi je bila 40,56-odstotna.

Drugi krog za župana v Občini Lendava

Občina Lendava Janez Magyar (SDS) 55,21 % 1.954 glasov Ivan Koncut (SD) 44,79 % 1.585 glasov

Splošni podatki glasovanja v Občini Lendava

Preštete glasovnice 100 % Volilna udeležba 40,56 %

V občinskem svetu bo tako sedaj imela SDS pet mandatov, prav toliko tudi Gibanje Svoboda. Dva mandata so volivci pred štirinajstimi dnevi dodelili Listi za razvoj in čisto okolje, en mandat pa so osvojile Pro Lendava, SD, Lista gasilcev za varnost občanov in DeSUS.

"To ni samo moja zmaga, je zmaga vseh tistih tukaj, ki so za to zmago trdo delali, moja naloga sedaj pa bo trdo delo v naslednjih štirih letih. Moja želja je, da bom župan vseh občank in občanov. Tako v prvem kot drugem krogu je bila volja volivcev zame izkazana. Moji načrti pa so čim prej sklicati konstitutivno sejo občinskega sveta, intenzivno delo na proračunu in izvesti razvojne projekte, ki so že začrtani in imamo zanje že zagotovljena finančna sredstva," je povedal Magyar.

Več fotografij v spodnji galeriji … 

    Fotogalerija