https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pesem je tista, ki nas združuje

07.12.2022 ob 9:00  

Na "Ta veseli dan kulture", 3. decembra 2022, je na Kobilju potekala 28. prireditev Družina poje. Zdaj že tradicionalna prireditev je privabila veliko število ljubiteljev ljudskih pesmi.


Prireditev je potekala v Centru za kulturne dejavnosti, v organizaciji JSKD Lendava, Kulturnega društva Kobilje in Občine Kobilje. Po dveh letih, ko je prireditev potekala na daljavo, preko spleta, tokrat ponovno v živo. Prireditev se je začela, kot se na ta dan spodobi, z obiskom samega Franceta Prešerna, v izvedbi Andreja Tibauta, ki je obenem tudi vodja Moškega vokalnega kvinteta Aeternum. Navzoče je pozdravil župan Občine Kobilje Darko Horvat.

Z ljudskimi pesmimi se je predstavilo 10. skupin, družin:

• Zakonca Maučec s prijateljema iz Bogojine,
• Vokalno-instrumentalna skupina »Cvetje v jeseni«,
• Domačina Zakonca Antolin, KD Kobilje,
• Zavetišče za brezdomne iz Murske Sobote,
• Družina Zavec iz Gančanov,
• Sestre Gruškovnjak s prijateljicami, KD Štefan Raj Turnišče,
• Zakonca Donko, KD Ferdo Godina Gornja Bistrica,
• Družina Prendl s prijatelji, KD Zarja Gaberje,
• Drugič Zakonca Maučec, tokrat s prijatelji,
• Gomilički Dégaši, KD Gomilički Dégaši.

Prva "Družina poje" je nastala z namenom ohranjanja kulturne dediščine ljudskih pesmi. Zdaj že tradicionalna prireditev je v dvorano Centra za izvajanje kulturnih dejavnosti privabila veliko število obiskovalcev, ljubiteljev ljudskih pesmi. Za prijeten preživet večer sta se nastopajočim zahvalila vodja JSKD OI Lendava in predsednica KD Kobilje. Prav tako tudi obiskovalcem, ki so s svojo prisotnostjo in aplavzom nastopajočim podali največje priznanje. Program je povezovala Martina Gjerek. Prireditev se je zaključila s skupno pesmijo Kje so tiste stezice…

Za konec pa še misel, s katero je sklenila svoj govor Lidija Vugrinec, predsednica Kulturnega društva Kobilje: "Pesem je tista, ki nas združuje, pesem je tista, ki nas spremlja skozi celo življenje, od rojstva do smrti in pesem je tista, ki bo ostala za nami, ko nas več ne bo."

Več fotografij v spodnji galeriji … 

Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.12.2022 ob 12:00 gost

      čestitke vsem, nega lepšega

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.12.2022 ob 0:00 eva gost

        Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website—————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐑𝐢𝐜𝐡𝐀𝐩𝐩𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.12.2022 ob 16:53 Bridgethaxton gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.12.2022 ob 18:20 gost

      Varašanci su zmagali po debilnosti. Resan se naj rajši v mišjo luknjo potegnejo z tejn cviljenjun.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.12.2022 ob 20:48 gost

      Zavci ge pa mate šče ednoga zavca???

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.