https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Obeta se pester konec tedna, poln dobre glasbe, filmov in komedije

09.12.2022 ob 16:00  

Veseli december prinaša številne dogodke. Tudi v Pomurju je pred nami pester konec tedna z raznolikimi dogodki in prireditvami. Preverite nekaj predlogov, kam vse se lahko odpravite.


Petek, 9. december 2022

Koncert: Žan Hauptman

Žan Hauptman je izjemen diplomiran vokalist in samouk na klavirju, avtor glasbe in besedil. Njegov prvi album Finished, not perfect je mozaik vplivov ritma in bluesa, soula, funka, jazza in popa. S svojim prvim singlom v slovenščini Sledim se je prestavil na zadnji EMI. Svojo glasbo je letos predstavil tudi na showcase festivalu ESNS v nizozemskem Groningenu. Koncert bo ob murskosoboškem drsališču v petek ob 18. uri.

Predstava: Pandemenca (Boris Devetak in Boris Kobal)

Gledališče Park Murska Sobota v petek ob 19. uri vabi na ogled komedije Pandemenca. Humorista Boris Devetak in Boris Kobal se z novo predstavo vračata na odrske deske. Sprehodila se bosta po preteklosti, sedanjosti in prihodnosti, z novimi starimi liki ter čisto novimi skeči. Tako bosta sredi nebes srečala heroja Ferda in Pinka, mojster Silvano Pipan bo povedal, katere izdelke izvaža na Mars njegovo družinsko podjetje, medtem ko bo Boris Kobal zaradi znanih težav, spet pristal pri odvetniku. Beseda bo tekla tudi o vojni v Ukrajini, župnik Senica pa bo nagovoril svoje »faraone«. Ob koncu sledi še vroča tema, oziroma o čem debatirajo moški »ob šanku«. 

Filmski večer: Trikotnik žalosti

Mladinski center Gornja Radgona v petek ob 19. uri vabi na ogled satirične komedije/drame Trikotnik žalosti. Švedski režiser in satirik Ruben Östlund, ki se je uveljavil kot eden najbolj samosvojih in drznih skandinavskih filmskih ustvarjalcev novega tisočletja, svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in se razkrije tržna vrednost lepote. Gre za avtorjev šesti celovečerec, prvi film v angleškem jeziku in njegovo drugo delo, nagrajeno z zlato palmo v Cannesu. Manekenski par Carl in Yaya je povabljen na luksuzno križarjenje. Medtem ko ustrežljiva posadka skrbi za zbirko bajno bogatih potnikov, zapiti kapitan tiči v svoji kabini in posluša Internacionalo. A pripravlja se nevihta in med slavnostno večerjo s sedmimi hodi se potnikov loti huda morska bolezen …

Film si lahko ogledate tudi v soboto, 10. decembra 2022, ob 20. uri v Gledališču Park Murska Sobota.

Odprtje razstave bronastih skulptur

Vabljeni na odprtje razstave bronastih skulptur, nastalih na 50. mednarodni likovni koloniji Lendava, ki bo ob 18. uri na lendavskem gradu. Likovna kolonija, katere pot se je začela leta 1973, je skozi leta doživela veliko sprememb, kar se še najbolj kaže v raznolikosti zbirke – v njej so od slikarstva prek grafike do kiparstva zastopane vse veje umetnosti. Sprva je bilo v ospredju izključno slikarstvo, nato pa so se sproti pridružile nove veje in žanri umetnosti. Največji mejnik pa zagotovo predstavlja leto 2005, ko je bila v sklopu likovne kolonije prvič uporabljena tehnika vlivanja v bron. Od takrat je to edina tehnika, v kateri ustvarjajo sodelujoči umetniki.

Blagoslov Lušt-nih jaslic

Vabljeni k blagoslovu Lušt-nih jaslic v petek ob 11. uri na Luštno domačijo v Renkovce. Blagoslov bo vodil pater Toni Brinjovc, župnik in predstojnik minoritske župnijske skupnosti Marijinega vnebovzetja v Turnišču.

Predavanje in degustacija z Robertom Gorjakom: Quo vadis, domine Šipon? (Kam greš, gospod Šipon?)

Predavanju lahko brezplačno prisluhnete v petek ob 17. uri v hotelu Ljutomerčan na Glavnem trgu v Ljutomeru. Ob 19. uri se lahko udeležite vodene degustacije šiponov iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske. Degustacijo bo vodil mednarodno uveljavljeni in eden vodilnih slovenskih vinskih profesionalcev Robert Gorjak. Dogodek organizira Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer.

Prižig prazničnih luči in odprtje Božičkove pisarne v Moravskih Toplicah

Praznične čarovnije v Moravskih Toplicah začenjajo z odprtjem Božičkove pisarne in prižigom prazničnih luči v petek ob 17.30. Božičkova pisarna v središču Moravskih Toplic bo odprta vsak dan med 15. in 18. uro.

Sobota, 10. december 2022

Koncert: Take Nine Orchestra

V soboto ob 10. uri lahko ob murskosoboškem drsališču prisluhnete koncertu Take Nine Orchestra. Leta 1997 ustanovljena komorna skupina saksofonistov iz Gornje Radgone in okolce je prehodila milje dolg sprehod med velikani jazzovskega ustvarjanja prejšnjega tisočletja. Na skupni poti so se prvotni zasedbi pridružili številni glasbeniki pomurske glasbene scene, ki so ji podarili unikaten pečat, ki jo krasi še danes. Repertoar obsega ogrlico legendarnih skladb big band in jazz obdobja, swinga, dixielanda ter latino jazza. Zasedbo sestavlja devet članov s poudarkom na pihalni sekciji ob spremljavi ritmične osnove. Aranžmaji so delo alfe in omege pomurske jazz scene – trobentača Zdeneka Bilya, pod taktirko vodje zasedbe Franeka Radoliča.

Družinski film Kapa in pogovor s filmsko ekipo

Kapa je prvi slovenski božični celovečerni film. Zgodba govori o dečku Eriku, ki nima nič, in deklici Lučki, ki ima vse. Erik mora zaradi problematičnih staršev živeti v mladinskem domu. Na glavi ves čas nosi kapo, ki mu jo je spletla mama. Njegova edina božična želja je, da bi šel domov, saj verjame, da sta se njegova starša poboljšala. Namesto tega je izžreban, da božič preživi pri dobrodelni premožni družini, ki ima sedemletno hčerko Lučko. Sredi noči Erik in Lučka v dnevni sobi zalotita Božička. Začne se pustolovščina, ki bo obema prinesla izpolnitev želja, a ne tako kot sta pričakovala. Film si lahko ogledate v soboto ob 10. uri v Gledališču Park Murska Sobota. Po projekciji filma pa lahko prisluhnete pogovoru z režiserjem Slobodanom Maksimovićem ter igralkama Kajo in Milo.

Solo latino plesni večer

Mladinski center Gornja Radgona vabi, da v soboto ob 19. uri zaplešete ob latino ritmih. Ples bo voden, vsak pa se lahko zavrti po svoje. Našli boste tudi otroški kotiček, tako da boste lahko brezskrbno uživali prav vsi.

Kmečka tržnica na meji

Kot vsako soboto lahko tudi tokrat med 8. in 12. uro v Gornji Radgoni obiščete Kmečko tržnico na meji.

Otroška delavnica: peka božičnih piškotov in izdelovanje hišic iz medenjakov

Flo Cukeraj iz Ljutomera vabi vse, ki radi ustvarjate, da se jim v soboto ob 9. uri pridružite na delavnici. Cena delavnice je 20 evrov, otroci pa lahko izdelke odnesejo domov.

Kapljica kulture z vinsko kraljico Lendave

Zavod za turizem in razvoj Lendava vabi na vinski dogodek Kapljica kulture z vinsko kraljico Lendave Lucijo Šetar, ki bo potekal v soboto od 18. ure v Kroni pri Mestni hiši. Dogodek bo dobrodelne narave, saj se bo vstopnina, donacije podjetij ter strošek vina namenila za ranljive skupine.

Nedelja, 11. december 2022

Stand up komedija: Vsi so nori, razen nas (Martina Ipša)

Se tudi vam zdi, da je svet ponorel? No, razen nas, seveda. Mi nismo. Tako vsaj pravi najboljša slovenska stand up komičarka v novi avtorski stand up komediji. Predstava je kulminacija sedemnajstih let dela in tisočih nastopov in Martina pravi, da je to njeno najboljše delo do zdaj. V novi predstavi Martina primerja svoje odraščanje z odraščanjem zdaj. Skupaj boste šli skozi vse norosti tega, kaj pomeni živeti v Sloveniji in biti Slovenec. Izvedeli boste, zakaj bungee jumping ni za debele in zakaj Martina ne bo skočila s padalom. V predstavi, kjer nobena tema ni tabu, boste skupaj ugotovili, da so vsi nori. Razen nas, seveda. Vabljeni v nedeljo, ob 18. uri, v Kulturni dom Apače. 

Koncert: Silence - Slovar norosti

Duet Silence bo v nedeljo ob 19. uri v Gledališki in koncertni dvorani Lendava predstavil nov, peti studijski album Slovar norosti (The Vocabulary of Madness). Gre za prvi vodič po univerzalnem, vse bolj priljubljenem jeziku. Norost je namreč jezik, ki ga vsi govorimo tekoče – še posebej takrat, ko to ni naš namen.

 

Božični bazar pri stolpu Vinarium

Turistična zveza Lendava v nedeljo od 11. ure naprej vabi na praznično obarvani bazar. Praznične lučke, stojnice, vonj po kuhanem vinu, ponudba domačih izdelkov, praznična glasba in kulinarika vas bo pričakala pri stolpu Vinarium Lendava.

Dobrodelni božično-novoletni koncert: Maja Keuc - Amaya in Uroš Perić - PRESTAVLJENO

Lions klub Murska Sobota vabi na tradicionalni dobrodelni božično-novoletni koncert, ki bo v nedeljo ob 18. uri, v Evangeličanski cerkvi v Murski Soboti. Nastopila bosta Maja Keuc - Amaya in Uroš Perić. Priporočen dobrodelni prispevek je 15 evrov, zbrana sredstva pa bodo namenjena lokalnima otrokoma v stiski.

Koncert je zaradi bolezni prestavljen na četrtek, 15. 12. 2022, ob 18. uri v evangeličanski cerkvi.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com.   

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.12.2022 ob 17:21 PatriciaGile gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.12.2022 ob 20:40 Michael Robbins gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝐰𝐰𝐰.𝐋𝐢𝐯𝐞𝐉𝐨𝐛𝟐𝟒𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.12.2022 ob 20:40 Michael Robbins gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝐰𝐰𝐰.𝐋𝐢𝐯𝐞𝐉𝐨𝐛𝟐𝟒𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.12.2022 ob 22:48 eva gost

      Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website------------------------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐑𝐢𝐜𝐡𝐀𝐩𝐩𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.