https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Praznične čarovnije v Moravskih Toplicah

09.12.2022 ob 11:00  

Najbolj radosten mesec v letu je in vsi smo polni pričakovanj. V Moravskih Toplicah vam bodo decembrski dogodki na prostem pričarali praznično toplino, pravljično čarovnijo in otroško razposajenost. Razvajajte se v moravskotopliških centrih dobrega počutja, v poznopopoldanskih in večernih urah pa se ob mehki praznični svetlobi odpravite na romantični sprehod z obiskom stojnic in predvsem naših prazničnih prireditev. 


V Moravskih Toplicah bodo v veseli december vstopili s slovesnim prižigom lučk v petek, 9. decembra 2022, ob 17.30, ko središče Moravskih Toplic zažari v pravljični svetlobi in zaživijo svetlobna bitja iz pravljic. Palček Fric bo v družbi nastopajočih otrok iz Vrtcev Občine Moravske Toplice in Osnovne šole Fokovci, božičnega cirkusa Arbadakarba, pevke Betke Lebar – Eli Lee in v vaši družbi, spoštovani mali in veliki otroci, osvetlil Moravske Toplice. Prižig prazničnih luči in okrasitev kraja prireja TIC Moravske Toplice v sodelovanju z Občino Moravske Toplice, Vrtci občine Moravske Toplice in JKP Čista Narava.

Tudi letos Božiček v Moravske Toplice pošilja poštnega Palčka FRICA. V Božičkovi pisarni, tudi letos je vzpostavljena v eni od prodajnih hišk praznične tržnice, bo skrbno sprejemal vaša pisma Božičku. Božičkova pisarna bo odprta med 9. in 23. decembrom 2022, vaša pisma palček pričakuje od četrtka do sobote med 15. in 18. uro. Vaše želje v pismih naj so tudi letos nematerialne. Vse male in velike otroke, ki boste napisali pismo in ga prinesli v Božičkovo pisarno, čaka presenečenje.

Pričakuje vas bogatasejemska praznična ponudba kakovostnih izdelkov, za katerimi stojijo marljivi lokalni ponudniki. Praznična tržnica se bo zvrstila med četrtki in sobotami od 1. do 30. decembra 2022, od 14. ure naprej v prodajnih hiškah v središču Moravskih Toplic.

Tudi ustvarjalno bo, saj prihajajo Drobna čarobna doživetja za otroke. Vbližini Božičkove pisarne bo 17. decembra 2022 zadišalo po medenjakih. V ustvarjalnem vzdušju se bo med 14.00 in 15.00 odvijala delavnica okrasitve medenjakov in izdelovanja praznične dekoracije iz različnih materialov.

Palček Fric bo dobil družbo čarodeja. Za pravo praznično vzdušje bo z glasbo ob 16.00 poskrbel Ansambel Zasebne glasbene šole VIRTUOZ. Za svoj nastop pripravljajo bogat repertoar znanih božičnih pesmi, ki bodo ogrela vaša srca. V mehkobo praznikov vas bo z glasbo popeljala pevka Betka Lebar – Eli Lee. 

Božični koncert MePZ Štefana Kovača Murska Sobota vas bo navdihnil. Prisluhnete mu lahko v nedeljo, 18. decembra, ob 17. uri v Evangeličanski cerkvi Dobrega pastirja Jezusa v Moravskih Toplicah. Nadarjeni člani Mešanega pevskega zbora Štefana Kovača, ki deluje pod mentorstvom zborovodje Tomija Bušinoskega, bodo praznično vzdušje pričarali z repertoarjem božičnih in drugih sakralnih skladb. 

Bogatemu repertoarju znanih prazničnih skladb lahko prisluhnete tudi na Novoletnem koncertu Ansambla Zasebne glasbene šole Virtuoz, ki deluje pod strokovnim vodstvom Mirana Čarnija,v sredo, 28. decembra 2022 ob 17.00 pri prodajnih hiškah na prostem v Moravskih Toplicah. V mehkobo praznikov vas bo z glasbenim nastopom popeljala Betka Eli Lee.

Za vse, ki (ne) verjamete v čudeže, velja posebno povabilo v Božičkov gozdni labirint, v petek, 23. 12. 2022. Ko svetilke v gozdu Čreta zažarijo, ljubki pravljični junaki oživijo. Tam se srečanja z otroci med peto in sedmo uro pozno popoldne veselijo: Sneguljčica in palčki razposajeni, Rdeča Kapica, ki k babici hiti, in Metka, ki čokoladnih piškotov si zaželi. V gozdu se še princ s čeveljcem sprehaja, da preveri, če kakšno upanje v iskanju Pepelke še obstaja. Nevoščljivi sestri bi ga radi zase obdržali, a na srečo reši ga en palček mali. Ga na pravo pot bo napotil in s tem otroku že razkril, kje Božiček v gozdu se je skril.

In ko Božička otroci bodo odkrili, se v njegovem objemu bodo srečanja veselili. Božiček je letos s prikolico pripotoval, da z ženo bi Slovenijo raziskoval. S seboj je tudi najljubšega kuharja pripeljal, da otroke bi z njegovimi mini puhastimi palačinkami razveseljeval.

Otroci bodo lahko med 17. in 19. uro v Božičkovi pisarni na osrednjem sejemskem prostoru prevzeli kartice BOŽIČKOV GOZDNI LABIRINT in se nato z odraslimi spremljevalci odpravili po označeni poti do gozda Čreta. Na poti iskanja pravljičnih junakov, ki so se skrili v varnem zavetju čarobnih dreves, bodo na prejeti kartici od različnih pravljičnih junakov morali pridobiti 8 žigov. Vse pravilno ožigosane kartice bodo otroci v škatlo odložili in trije srečneži se bodo po žrebanju palčka Frica lepe nagrade razveselili.

Čudovito presenečenje poleg Božička s pravljičnimi junaki bo prav gotovo Sneguljčica, ki je največja oboževalka Damjane Golavšek in zna njene otroške pesmi prav vse čisto na pamet.

Se vidimo v čarobnem gozdičku Čreta, v petek, 23.12. med 17. in 19. uro. In ne pozabite se v topla oblačila odeti, si na obraz nasmeh pripeti in svoje lastne svetilke s seboj vzeti.

Pod idejni koncept Božičkovega srečanja z otroci se je tudi letos na povabilo TIC Moravske Toplice podpisala Zvezdana Gorenčič Novljan z ekipo iz Hiše Antonije (Eventplus d.o.o., prireditve in turizem).

Praznične čarovnije sklepamo s Silvestrovanjem na prostem z Ansamblom Aktual. Leto se počasi izteka, vi pa ne veste kje preživeti najdaljšo noč v letu? TIC MORAVSKE TOPLICE za vas pripravlja SILVESTROVANJE NA PROSTEM.  Za nepozabno, energično in pozitive polno noč bodo od 22. ure naprej poskrbeli Ansambel AKTUAL. Za pijačo bo poskrbljeno.

Pri praznični okrasitvi so posebno pozornost letos namenili varčnejši razsvetljavi z namestitvijo LED luči. S kasnejšim prižigom bodo praznične luči letos svetile manj časa, in sicer od 9. decembra 2022 do 3. januarja 2023. Na prazničnih stojnicah vas bodo pričakali rokodelski izdelki in namesto plastične embalaže okolju prijazni kozarci. Vsled zmanjševanja onesnaževanja zraka je letos organizator sklenil, da ne bo prižgal polnočnega ognjemeta, obenem pa obiskovalce in prebivalce poziva k ukrepom za zaščito okolja in živali, in da se, če je le mogoče, odpovedo  pirotehničnim sredstvom.

Bodite del letošnjega prazničnega dogajanja in se nam pridružite na dogodkih v Moravskih Toplicah.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.12.2022 ob 17:23 Patriciaile gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.12.2022 ob 20:43 Michael Robbins gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝐰𝐰𝐰.𝐋𝐢𝐯𝐞𝐉𝐨𝐛𝟐𝟒𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.12.2022 ob 23:03 eva gost

      Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website------------------------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐑𝐢𝐜𝐡𝐀𝐩𝐩𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.