https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Rakičanu potekala mednarodna konferenca na temo prehrane, gibanja in zdravja

15.12.2022 ob 8:50  

RIS Dvorec Rakičan je letos organiziral že XIII. mednarodno konferenco »Prehrana, gibanje in zdravje«, ki je potekala od 21. do 25. novembra 2022 na daljavo preko spleta v organizaciji RIS Dvorca Rakičan. V izgradnji naše prihodnosti je ta konferenca nedvomno pustila »viden kamenček« v mozaiku spoznanj in zaključkov, ki usmerjajo v kvalitetnejši in predvsem bolj zdrav jutri.

 

Mednarodna konferenca je nagovorila različno strokovno javnost, predvsem s področja vzgoje in izobraževanja, socialnega varstva, policije, pravosodja, nevladnih organizacij, kakor tudi ostalo zainteresirano strokovno javnost. Glavni cilj konference je bil bistveno prispevati k sodobnim metodam in oblikam dela na tematskih področjih prehrane, gibanja, zdravja, vzgoje in izobraževanja.

Na konferenci so sodelovali raziskovalci in strokovnjaki iz Slovenije, Srbije, Bosne in Hercegovine, Romunije, Litve, Poljske in Madžarske. Konferenca je povezala 128 avtorjev iz 7 držav, kar kaže na dobro vpetost konference v mednarodno okolje. Skupno je bilo namreč predstavljenih 194 zanimivih znanstvenoraziskovalnih ter strokovnih prispevkov.

Čeprav so bili letos v celotnem kontekstu konference prispevki prvenstveno usmerjeni v različna strokovna področja, ki jih je tematika pokrivala, se lahko zaključi, da je bilo slišanega veliko novega in hkrati uporabnega. Poleg predstavitev raziskovalnih dognanj in številnih primerov dobre prakse, ki so se dotaknili npr. učenja navad zdravega prehranjevanja, motenj hranjenja, športne prehrane, razvijanja gibalnih navad mladostnikov, terapevtskih vadb, preventive, ozaveščanja promocije zdravja na delovnem mestu, zdravstvenega varstva in nege ipd., se lahko vse slišano zelo uspešno umesti v širši družbeni prostor. 

Še posebej se lahko izpostavi izjemna edukacijska širina, katero je obravnava problematike konference zajela v celoti. Ne nazadnje je konferenca doprinesla k zadovoljstvu s slišanim, da se z aktivnim raziskovanjem in preizkušanjem novih strokovnih pristopov v neposrednem okolju udeleženci lahko uspešno spopadajo z različnimi problemi na področju prehrane, gibanja in zdravja, jih blažijo in na koncu tudi sanirajo. Mednarodna udeležba pa na koncu v tem kontekstu nedvomno prispeva še k večji primerjalni širini obravnavanih tematik.

V RIS Dvorcu Rakičan na letni ravni že tradicionalno organizirajo tri mednarodne strokovno-znanstvene konference. V mesecu marcu 2023 bodo izvedli mednarodno konferenco »EKOLOGIJA ZA BOLJŠI JUTRI« ter v mesecu juniju 2023 še mednarodno konferenco »IZZIVI IN TEŽAVE SODOBNE DRUŽBE«.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.