https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

VIDEO: V Ljutomeru na prvi seji ni šlo brez zapletov

Ljutomer, 20.12.2022 ob 10:00  

Novoizvoljeni ljutomerski svetniki so se zbrali na ustanovni seji, kjer pa ni šlo brez zapletov. 

V torek, 13. decembra, je v sejni sobi Občine Ljutomer potekala 1. redna - konstitutivna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, za mandatno obdobje 2022 - 2026.

Prvo sejo je vodila najstarejša članica OS Slavica Sunčič, ki pa je že na samem začetku seje povedala, da seja ni sklicana skladno s poslovnikom občine, ker županja Olga Karba na dnevni red ni uvrstila šeste točke, torej imenovanje komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Seja je bila skladno s tem tudi prekinjena, kar si lahko pogledate v priloženem videu. 

Z vodenjem seje je nato nadaljevala Darinka Budna, saj je po 12. členu poslovnika možno imenovanje komisije tudi na prvi naslednji seji, čemur je sledila potrditev mandatov 21 novoizvoljenih občinskih svetnikov in županje ter njena zaprisega.

V občinskem svetu bo zastopanih sedem političnih strank, in sicer Neodvisna lista Z Olgo in ekipo srečno naprej, Gibanje Svoboda, SDS, SD, DESUS, NSi in SLS.

Neodvisna lista Z Olgo in ekipo srečno naprej! Olga Karba, Jan Filipič, Darinka Budna, Jože Panič, Saša Polajnar, Janko Špindler, Boštjan Žerdin, Daša Horn, Boris Filipič in Irena Žinko.
Gibanje Svoboda Bojana Gošnjak, Anja Kristl, Vitomir Kaučič in Svetlana Oletič.
SDS Srečko Žižek in Dejan Vnuk.
SD Damjan Bogdan in Dejan Karba.
DESUS Slavica Sunčič.
NSi Mira Rebernik Žižek.
SLS Robert Štefanec.

Foto: Občina Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.