https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina prodaja stanovanje v središču Gornje Radgone

15.12.2022 ob 14:40  

Občina Gornja Radgona je na svoji spletni strani objavila namero o začetku javnega zbiranja ponudb za prodajo stvarnega premoženja v lasti Občine Gornja Radgona.  

Občina Gornja Radgona je na svoji spletni strani objavila namero o prodaji stanovanja in začetku zbiranja ponudb.

Predmet prodaje je stanovanje v izmeri 46,90 m2, št. stanovanja 7, v objektu št. 1006 v katastrski občini 184 Gornja Radgona, ki se nahaja v prvem nadstropju stanovanjskega objekta na naslovu Porabska ulica 8, Gornja Radgona, in stoji na zemljišču parcelna številka 227/1 k. o. 184 Gornja Radgona.

Stanovanje je prazno, objekt, v katerem se stanovanje nahaja je zgrajen v letu 1984. Etažna lastnina je vzpostavljena. Objekt nima energetske izkaznice. K stanovanju spada tudi sorazmerni del pripadajočega stavbišča pod objektom parc. št. 227/1, 227/2 in 227/3 k. o. 184 Gornja Radgona.

Ocenjena vrednost nepremičnine je 47.915 evrov. Kupec poravna tudi strošek izdelave poročila o cenitvi, ki znaša 380 evrov, strošek priprave notarskega akta kupoprodajne pogodbe, notarske overitve podpisa prodajalca nepremičnine, plačilo davka na promet nepremičnin in plačilo vpisa pogodbe v zemljiško knjigo. Varščina znaša 4.791,50 evra in mora biti poravnana pri oddaji ponudbe najkasneje do 5. januarja 2023.

Sestavni del kupoprodajne pogodbe oziroma notarskega zapisa bo tudi določilo o odkupni pravici za obdobje 5 let v korist Občine Gornja Radgona, ki po svoji naravi ponudnikom preprečuje možnost nakupa takih nepremičnin z namenom njihove kasnejše prodaje po višji oziroma tržni ceni.

Pred sklenitvijo kupoprodajne pogodbe mora najugodnejši ponudnik podati izjavo, da ni povezana družba po 7. odstavku 51. člena zakona, kar se nato vnese tudi v sam tekst kupoprodajne pogodbe. Več informacij najdete tukaj.

Foto: izrez Google Maps

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.12.2022 ob 21:12 aa gost

      Strinjam se da se vsa občinska stanovanja prodajo po tržni ceni.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.12.2022 ob 5:34 aa gost

      Da ne bo pomote.Tu so mišljena prazna občinska stanovanja.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.12.2022 ob 16:58 ErikRoy gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.