https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Gornjeradgonski občinski svet je opravil konstitutivno sejo

19.12.2022 ob 6:00  

V četrtek, 15. decembra, je potekala konstitutivna 1. seja občinskega sveta Občine Gornja Radgona. Na njej so slavnostno prisegli novoizvoljeni člani občinskega sveta in novoizvoljena županja Urška Mauko Tuš, kljub nesoglasju je bila izvoljena tudi mandatna komisija. 


Prvo sejo občinskega sveta, ki je potekala v veliki dvorani Doma gasilcev in civilne zaščite Gornja Radgona, je kot najstarejši član občinskega sveta vodil Miroslav Njivar. Uvodoma je bilo ugotovljeno, da so navzoči vsi novoizvoljeni člani občinskega sveta. Matjaž Husar, predsednik Občinske volilne komisije Občine Gornja Radgona, je prisotne seznanil s poročilom občinske volilne komisije o izidu volitev v občinski svet in volitev župana. Slednji pove, da pri volitvah niso ugotovili nobenih nepravilnosti, potrebno pa je obravnavati prejeto pritožbo na nepravilno štetje neizbranega kandidata, za katero meni, da ni utemeljena.

Na seji je bila imenovana tričlanska mandatna komisija za pregled prispelih pritožb in pripravo predloga potrditve mandatov članov občinskega sveta in ugotovitev izvolitve županje, v sestavi Aleš Dokl – predsednik, dr. Polona Kralj – članica in Katarina Hafner – članica. Imenovana komisija je pregledala prejeto pritožbo neizbranega kandidata za občinski svet v volilni enoti številka 3., ki jo je vložil Sandi Fras iz liste Slovenska demokratska stranka in ugotovila, da je prejeta pritožba neutemeljena in se v celoti zavrne.

Potrdijo se mandati članicam in članom občinskega sveta Občine Gornja Radgona. Člani, izvoljeni na rednih volitvah dne 20. novembra 2022, so dr. Suzana BRAČIČ ARCET, Aleš DOKL, Miran DOKL, Aleš DOMANJKO, Franc FARTEK, Renata GJOREČ, Katarina HAFNER, Ivan KAJDIČ, Branko KOCBEK, dr. Polona KRALJ, Urška MAUKO TUŠ, Tomaž MUNDA, Miroslav NJIVAR, Slavko RAJŠP, Nina Elise REITER, David ROŠKAR, Anton (Zvone) ROZMAN, Marko ŠAJNOVIČ, Franc ŽIŽEK (Jež), Srečko ŽIŽEK in mag. Marjan ŽULA.

Občinski svet Občine Gornja Radgona sprejme sklep, da je kandidatka za župana Občine Gornja Radgona, na volitvah dne 4. decembra 2022, dobila večino veljavnih glasov, zato je bila za županjo Občine Gornja Radgona izvoljena Urška MAUKO TUŠ. Novoizvoljena županja se je zaradi nastopa funkcije županje, zaradi nezdružljivosti funkcij, odpovedala funkciji članice občinskega sveta.

Pri imenovanju Komisije za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja, priznanja in nagrade je prišlo do nestrinjanja med predlogom županje Urške Mauko Tuš in Tomažem Mundo iz LGR – Liste za Gornjo Radgono. Slednji je namreč županjin predlog označil za izključujoč, kljub temu pa je svet z večino glasov predlog potrdil. Tako so v mandatni komisiji Lista Skupaj Urške Mauko Tuš, Gibanje Svoboda ter David Roškar in Radgona je naše mesto dobili po dva mandata ter stranka DeSUS en mandat, in sicer v sestavi Aleš DOKL – predsednik, David ROŠKAR – namestnik predsednika, Aleš DOMANJKO – član, mag. Marjan ŽULA – član, Anton (Zvone) ROZMAN – član, Miroslav NJIVAR – član in dr. Suzana BRAČIČ ARCET – članica. Županja pa je ob tem še poudarila, da nikogar ne bo izključevala in, da se na seje te komisije stalno vabijo tudi vodje svetniških skupin, ki v komisiji nimajo svojega člana. 

Od slovesni prisegi je v funkciji županje prve besede namenila občanom: »Iskreno se zahvaljujem vsem, ki ste se udeležili volitev in tako pomagali soustvarjati naš radgonski občinski svet za naslednja štiri leta. Rezultata volitev ne jemljem zgolj in samo kot zmago, ampak kot nalogo, ki ste mi jo naložili z vašim zaupanjem. Prepričana sem, da bomo v občinskem svetu zmogli stopiti skupaj, brez nepotrebnih političnih kalkulacij, ki ne prinašajo nič dobrega naši skupnosti. Moje vodilo v lokalni politiki je načrtovati, odločati in ustvarjati skupaj.« Novoizvoljena županja je članicam in članom radgonskega občinskega sveta čestitala ob slovesni prisegi, ob tem pa dejala, da od vseh, ki so prejeli zaupanje volivcev, pričakuje kvalitetno, zavzeto, odgovorno in konstruktivno delo v dobro skupnosti. Zahvalila se je tudi svojemu predhodniku Stanislavu Rojku, za vse delo, ki ga je opravljal kot župan občine Gornja Radgona.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija