https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Banovcih zažarela Božična vas s številnimi jaslicami

25.12.2022 ob 12:00  

V tej majhni idilični vasici z nekaj več kot dvesto prebivalci, so pred 23. leti začeli projekt »Božična vas Banovci«, ki je del »Božične Prlekije«. Tudi tokrat so domačini na svoja dvorišča postavili na ogled raznolike jaslice, ki v teh dneh očarajo vsakega obiskovalca.

Letos so razstavljene jaslice, lučke na smrekah in drugi dekorativni elementi v sklopu Božične vasi še posebej zažareli. Božično vas že 23. leto zapored pripravljajo skupaj s turističnim in gasilskim društvom. Letos so domačini na ogled postavili 39 unikatnih jaslic na prostem.

Jaslice na prostem v decembru krasijo že skoraj vse domove v vasi, rekordno število pa je bilo leta 2019, ko so domačini na ogled postavili kar sedeminpetdeset jaslic. Nekateri jih postavijo na balkon, drugi pred hiše, pod strehice lesenih hišk in še bi lahko naštevali. Idej za postavitev jaslic več kot očitno tudi letos ni zmanjkalo, saj so bile jaslice narejena iz najrazličnejših materialov (smrečje, les, volna in drugo) v raznolikih tehnikah in izvedbah. Jaslice si je najlepše ogledati, ko pade mrak, ko jih še dodatno poudarijo praznične luči.

Jaslice bodo na ogled do 6. januarja 2023, v sklopu Božične vasi pa se lahko 25. decembra udeležite božično pravljičnega popoldneva, 26. decembra pa božičnega koncerta Teje Leskovšek.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.12.2022 ob 12:55 gost

      Oj vredno ogleda !!! Čudovito

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.12.2022 ob 16:43 Štef gost

      Res lepo, samo naj se potem ne zgovarjajo na Goloba zaradi višje položnice za elektriko

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.12.2022 ob 8:59 gost

      Golob naj se samo nosi v ........3 krasne in vsi tisti ki ste ga volili .MARŠ-

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.12.2022 ob 10:11 gost

      bravo Golob

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.12.2022 ob 19:57 kilonja gost

      Zelo lepo in pohvale vsem za trud.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.