https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Oglejte si pravljične medene hiške Čebelarstva Tigeli

24.12.2022 ob 6:00  

Čebelarstvo Tigeli iz Veržeja letos predstavlja že peto razstavo medenih hišk. Obiskovalci lahko občudujejo kar sedemdeset pravljičnih hišic, izdelanih v panonskem stilu. Ko zažarijo v soju prazničnih luči, pričarajo pravo čarobno toplino. 


Projekt medenih hišk je del »Božične Prlekije«, v sklopu katere sta še Božična vas Banovci in razstava jaslic Rokodelskega centra DUO Veržej.

Ideja za postavitev medenih hišk je nastala na podlagi čebel in čebeljih izdelkov. Ko dajo čebelarji čebele počivati se trudijo svoje izdelke najboljše promovirati. Ob tem se je rodila ideja za medene hišice, ki so narejene iz testa medenjakov. Priprava hišk terja kar nekaj časa. Najprej je potrebno narediti modelčke, jih prenesti na testo in ga počasi sušiti v obliko hišk. Šele ko so hiške posušene, jih lahko pričnjo okraševati. Vsak detajl na hišicah je delo spretne čebelarke Dragice Tigeli, ki ji idej še ni zmanjkalo, saj pove, da ima za naslednjo razstavo že nove zamisli.

Letošnjo novost predstavlja medeni vlakec z vagoni, napolnjenimi z dobrotami, ki najbolj razveselijo najmlajše obiskovalce. Poleg medenih hišk lahko občudujete voščene jaslice in druge voščene skulpture, ki krasijo pravljično vasico. 

Čebelarski muzej
Tigelijevi imajo bogato tradicijo čebelarjenja. S čebelarstvom se ukvarjajo že 25 let, imajo pa tudi čebelarski muzej, edini še v naravi ohranjeni osmero kotni leseni čebelnjak, ki izvira iz konca 19. stoletja in predstavlja izjemno bogato kulturno dediščino. Zraven muzeja imajo postavljeni tudi učni čebelnjak z osmimi družinami, kjer lahko obiskovalcem pokažejo delo pri čebelah. Ob čebelnjaku pa so posajene medovite rastline.

Pridelujejo med, iz katerega potem izdelujejo medene likerje, medenjake, kremni med in medove z različnimi okusi. So prejemniki številnih priznanj, ki so jih dobili na ocenjevanjih medu in medenih likerjev. Najbolj ponosni pa so na državnega prvaka v kategoriji »Akacijev med«.

Medene hiške si lahko ogledate do 6. januarja prihodnje leto, vsak dan od ponedeljka do sobote od 12. do 18. ure, ob nedeljah in praznikih po predhodnem dogovoru. Zaprti bodo 24., 25. in 31. decembra 2022 ter 1. januarja 2023.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.12.2022 ob 9:25 gost

      Ko prižgejo božične se luči , vsak srcu si nekaj zaželi . Naj Božič bo prijazen , naj bodo prijazni v njem , naj misli bodo iskrene in veselo bo srce .

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.12.2022 ob 14:09 gost

      Si lahko prisvojiš kero hiško. Kajti to enostavno ne moreš samo gledati.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.12.2022 ob 16:53 Julieuark gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.12.2022 ob 8:43 kilonja gost

      Lepo narejeno, pohvale .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.