https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Stare tradicije, nove ideje

22.11.2022  

Mladinsko izmenjavo Erasmus+ "Stare tradicije, nove ideje" je organiziral Panotrip.

Izmenjave se je udeležilo 32 mladih iz Portugalske, Romunije, Bolgarije in Slovenije. Z mladinsko izmenjavo so spoznavali podjetništvo na podeželju in njegov vpliv na lokalno okolje, udeleženci pa so razvijali svoje osebne in socialne kompetence. Z izmenjavo so udeleženci nadgradili tudi znanje tujih jezikov ter prek druženja z udeleženci iz tujih držav in kulturnih večerov spoznavali nove kulture in njihovo kulinariko.

Z aktivnim in neformalnim učenjem so udeleženci spoznali pomen podjetništva na podeželju, izvajali pa so tudi različne igre, kot so Marshmallow, Vilage run, Elevator in druge igre, s katerimi so udeležence spodbudili k razmišljanju o temi in razvijanju idej. V tem času so udeleženci spoznali in obiskali tudi mlade uspešne podjetnike. Prvo podjetje, ki so ga obiskali, je bila čokoladnica Passero, kjer jim je lastnik predstavil svoje podjetniške začetke in svojo pot.

Drugo podjetje je bilo slaščičarna Zver, kjer jim je mlada slaščičarka, mlada podjetnica, predstavila njene začetke. Obiskal jih je tudi Adam Novak s kmetije Novak, ki je pokazal, da je kmetijstvo lahko poslovna priložnost in da je mogoče vse razviti "samo" iz kmetijstva.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.