https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Poslovil se je legendarni nogometaš

29.12.2022 ob 20:40  

V 83. letu starosti je na kliniki v Sao Paulu umrl legendarni brazilski nogometaš Edson Arantes do Nascimento - PeleZanj je bil usoden rak. 


Eden najbolj vsestranskih vezistov in napadalcev

Trikratni svetovni prvak je bil rojen 23. oktober 1940 v Três Corações v Braziliji.

Velja za enega izmed najboljših nogometašev vseh časov. Zanj je bila značilna usklajena igra z obema nogama, izvrstni zaključki, izredno preigravanje in podaje pa tudi za napadalnega igralca nepričakovano dobra obrambna igra.

V svoji karieri je zadel več kot tisoč golov. Za brazilsko reprezentanco je igral 97 tekem in dosegel 77 zadetkov. Od leta 1977, ko je zaključil svojo kariero profesionalnega nogometaša, je deloval kot športni ambasador.

Uradni vzrok smrti je bila odpoved več organov kot posledica napredovanja raka debelega črevesa, povezanega z njegovo boleznijo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.12.2022 ob 21:37 ....... gost

      Eden od velikih, večna mu slava, številka 10 GRANDE DE FOOTBOL, Do NASCIMENTO, MARADONA, MESI, RONALDINJO, AČIMOVIČ, STOJKOVIČ. MLINARIČ. VUKOTIČ. PIRLO, TOTI ITD

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.