https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kje stoji nov prikazovalnik hitrosti

30.12.2022 ob 6:05  

Občina Razkrižje je bila edina v Pomurju uspešna na pozivu Javne agencije RS za varnost prometa lokalnim skupnostim, za šestmesečni brezplačni najem prikazovalnika hitrosti.

Javna agencija RS za varnost prometa s tovrstnimi aktivnostmi opravlja analitsko-raziskovalne naloge s prikazovalniki hitrosti, katere ima zaradi pridobivanja statističnih podatkov o hitrostih na posameznih cestnih odsekih in zniževanja povprečnih hitrosti na cestah v lasti in jih na podlagi javnega poziva daje v brezplačni najem lokalnim skupnostim. 

Prikazovalnik hitrosti je začel delovati v petek, 23. decembra

Prikazovalnik hitrosti je v Občini Razkrižje tokrat prvič nameščen ob kategorizirani občinski javni poti št. 724761 Veščica – Razkrižje (bolj znano kot »gmajna«), na šolski poti in poti drugih udeležencev v prometu, natančneje na Veščici preko HŠ 45b, zaradi zaznanega razvijanja višje hitrosti vožnje vozil, kot je dovoljena glede na omejitve – 30 km/h, kar je posledica povečane gostote prometa, predvsem zaradi koriščenja »tranzitne bližnjice«, prav tako je predlagana lokacija sredi strnjenega dela naselja tega območja. 

Prebivalci ob tej cesti opažajo, da je prometna problematika predvsem v tem, da to občinsko cesto uporablja veliko tranzitnih voznikov, ki ta odsek koristijo kot krajšo pot vožnje na relaciji Beltinci, Črenšovci – Ljutomer, opažajo pa tudi nekaj tovornih vozil, ki bi vsi skupaj morali uporabljati vzporedno regionalno cesto Razkrižje-Veščica – Stročja vas.

Občina Razkrižje bo po polletnem obdobju poslala Javni agenciji RS za varnost prometa poročilo o ugotovitvah na področju prometne varnosti, ki so nastale na podlagi pridobljenih podatkov postavljenega prikazovalnika hitrosti, ter ukrepe, ki jih, glede na zaznane podatke občina namerava izvesti na predmetni občinski javi poti. Več si lahko preberete na strani občine.

Foto: Občina Razkrižje

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.