https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

V Občini Apače potrdili nov občinski svet in župana

Kulturni dom, 10.12.2022 ob 11:00  

Občinski svet Občine Apače se je v četrtek, 8. decembra, sestal na 1. redni konstitutivni seji.

V sejni sobi Kulturnega doma Apače je ta četrtek potekala prva - konstitutivna - seja Občinskega sveta Občine Apače, na kateri so bili potrjeni mandati občinskega sveta in ugotovljena izvolitev dr. Andreja Steyerja iz Slovenske demokratske stranke – (SDS), za župana.

Predsedujoči Zvonko Bevk je kot najstarejši izvoljeni občinski svetnik v uvodu pozdravil se navzoče ter povedal, da mu je dana čast, da ravno on vodi prvo sejo novoizvoljenega sveta.

Izvoljeni člani občinskega sveta v novem mandatu so bili:
Kot člani občinskega sveta v novem mandatu so bili izvoljeni: dr. Andrej Steyer, Irena Ivanek, Franc Grobnik, Sanja Horvat Grilanc, Robi Kučan, Jože Zemljič in Denis Liner (Slovenska demokratska stranka - SDS); Renato Flisar, Sašo Peček in Milan Belec (Socialni demokrati - SD); Zvonko Bevk in Riki Šmid (Neodvisna Lista Zvonka Bevka-NLZB) in Marija Ščančar (Nova Slovenija – Krščanski demokrati -NSi).

Na seji je bila imenovana nato verifikacijska mandatna komisija za pregled prispelih pritožb in potrditev mandatov članov občinskega sveta in ugotovitev o izvolitvi župana. Občinski svet je izmed navzočih članov imenoval začasno, za to sejo, tričlansko mandatno komisijo. Komisija je bila imenovana v sestavi: Sanja Horvat Grilanc – predsednica komisije, Sašo Peček in Riki Šmid.

Na podlagi Zakona o lokalni samoupravi so nato dali na glasovanje sklep, s katerim so ugotovili, da dr. Andreju Steyerju, s tem, ko mu je potrjen mandat župana Občine Apače, zaradi nezdružljivosti funkcije župana s funkcijo člana Občinskega sveta Občine Apače preneha mandat člana Občinskega sveta Občine Apače. Dr. Andrej Steyer se je s pisno izjavo odrekel pravici do pritožbe oziroma vložitvi tožbe na upravno sodišče zoper ugotovitev o prenehanju njegovega mandata člana občinskega sveta.

Dr. Andrej Steyer je tako podal naslednjo izjavo: »Izjavljam, da funkcijo župana občine Apače v mandatnem obdobju 2022- 2026 sprejemam in vas hkrati obveščam, da bom funkcijo župana opravljal nepoklicno, o čemer vas bom še pisno obvestil. Prav tako se odpovedujem pravici do pritožbe zoper ugotovitev o prenehanju mojega mandata člana občinskega sveta.»

Po ugotovitvenem sklepu o nezdružljivosti funkcije župana s funkcijo člana občinskega sveta se je Občinski svet zmanjšal iz 13 članov na 12 navzočih članic in članov občinskega sveta.

Novi župan dr. Andrej Steyer kot tudi vseh 12 članic in članov Občinskega sveta Občine Apače je nato po posamično podalo in podpisalo slovesno prisego.

Na seji je bilo imenovana tudi Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, in sicer v sestavi: Franc Grobnik – predsednik komisije, Jože Zemlji, Irena Ivanek, Renato Flisar in Zvone Bevk.

Več fotografij v spodnji galeriji …  

FOTO: FB Dr. Andrej Steyer - župan Občine Apače.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.