https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Tako starejši preživljajo svoj prosti čas

Dom starejših občanov, 01.10.2022 ob 10:00  

V Domu starejših občanov Gornja Radgona so stanovalcem na voljo številne dejavnosti, ki jim omogočajo, da svoj prosti čas kar najbolj zapolnijo. Z direktorico Doma dr. Suzano Bračič Arcet, smo se pogovarjali, kako starejši ustvarjalno preživljajo prosti čas.


V Domu starejših občanov Gornja Radgona si prizadevajo, da je prosti čas njihovih stanovalcev kar najbolj zapolnjen. Storitve, ki jih nudijo, so na visokem kakovostnem nivoju. Njihov Dom je odprt v okolje in sčasoma postaja pravi center medgeneracijskega sodelovanja ter pomemben sooblikovalec kulturnega in družabnega življenja. 

Njihovi strokovni sodelavci veliko časa namenijo temu, da je bivanje pri njih dostojno in prijetno. S številnimi prireditvami, razstavami, koncerti, srečanji, pikniki in drugimi oblikami druženja, skušajo v Domu čim bolj osmisliti in polepšati čas, ki ga preživijo skupaj kot velika družina.

Redno organizirajo raznovrstne kreativne delavnice od peke peciva, šivanja do tematskih adventnih delavnic v prazničnem času, tedensko izvajajo tombolo, plesne urice, molitveno skupino, na katero vabijo evangeličanskega in krščanskega duhovnika. V Dom prihajajo tudi prostovoljci, ki izvajajo različne skupine za samopomoč. Stanovalci se lahko udeležijo jutranje telovadbe in skupinskih sprehodov po bližnjem parku, na voljo pa so jim še številne druge dejavnosti.

Ljudska pesem tista, ki njihovim stanovalcem zelo veliko pomeni, zato organizirajo številne tovrstne pevske nastope in koncerte, ki se jih starejši z veseljem udeležujejo in z nastopajočimi zapojejo.

Vključevanje starejših v različne dejavnosti, ki si jih izberejo sami, so potrditev njihovih skupnih prizadevanj za dostojno in kakovostno preživljanje tretjega življenjskega obdobja.

    Fotogalerija