https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

V Občini Šalovci potrdili nov občinski svet in župana

Kulturna dvorana, 09.12.2022 ob 9:25  

Občinski svet Občine Šalovci se je v sredo, 7. decembra, sestal na 1. redni konstitutivni seji.

V Kulturni dvorani Šalovci je to sredo potekala prva - konstitutivna - seja Občinskega sveta Občine Šalovci, na kateri so bili potrjeni mandati 7 - članskega občinskega sveta in ugotovljena izvolitev Iztoka Farteka (Mihaela Kalamar in skupina volivcev) za župana.

Člani občinskega sveta v novem mandatu

Člane občinskega sveta v novem mandatu med letoma 2022 in 2026 bodo sestavljali isti člani kot v preteklem mandatnem obdobju: Jožef Črnko in Bojan Kučan (Nova Slovenija – Krščanski demokrati - NSi); Tomaž Svetec in Drago Lainščak (Socialni demokrati - SD); Karla Madžarič (Gibanja Svoboda); Albin Gubič (Slovenska demokratska stranka - SDS) ter Dušan Orban, kot predstavnik madžarske narodnostne skupnosti.(Irma Kerčmar in skupina volivcev).

Na seji je bilo imenovana Komisija za potrditev mandatov članov sveta in ugotovitev izvolitve župana, ki je podala poročilo glede potrditve mandatov članov sveta in ugotovitev izvolitve župana.

Novoizvoljeni župan Iztok Fartek je nato po potrditvi mandatov članov občinskega sveta in po ugotovitvi izvolitve župana s strani Komisije slavnostno prisegel, da bo vestno in zakonito opravljal zaupano funkcijo ter hkrati čestital vsem svetnikom in svetnici za ponovno izvolitev v občinski svet.

Na seji je bilo imenovana tudi Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, in sicer v sestavi: Drago Lainščak, predsednik komisije, Bojan Kučan in Karla Madžarič.

FOTO: FB Občina Šalovci in arhiv Pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.