https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-TURE

FOTO: Petanjski vrelec priljubljena izletniška točka

6.11.2022  

Petanjski vrelec je najbolj poznan med vsemi vrelci na tem območju in priljubljena izletniška točka. Iz njega teče negazirana slatina, ki pa ima močan okus po železu. Višek se izliva v reko Muro, ki je v neposredni bližini, in je videti kot ognjenordeč plaz.

Na območju Petanjcev, nedaleč stran od mosta na desnem bregu reke Mure, se nahaja vrelec naravne mineralne vode, bogate z minerali in ogljikovim dioksidom, poznan kot Voglarjev "Petanjski vrelec".

Prvotni izvir je zavarovan z ograjo, višek mineralne vode pa teče iz pipe, ki je za ograjenim vrelcem. Vrelec se nahaja na sprehajalni poti "Gor pa dol kre Mure", ki poteka v gozdu ob reki Muri. Okoliški prebivalci to vodo uporabljajo že več let. Ob vrelcu je namreč urejena priročna cev za točenje.

Dostop do vrelca ni posebej označen in ga boste našli le z dobrimi navodili (Pot med vrelci življenja). Z glavne ceste med Radenci in Petanjci pred mostom čez Muro zavijemo levo na gozdno pot, po približno 200 metrih boste prišli do ograjene hiške, ob kateri je črpalka, zanjo pa stoji neograjen vrelec. Še najlažje pa boste do vrelca prišli s pomočjo koordinat.

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.01.2023 ob 17:16 jebenti gost

      se smu odili po slatinu, gnes pijimo navadnu mineralno sranje.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.01.2023 ob 0:04 eva gost

        Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website---------------------------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐑𝐢𝐜𝐡𝐀𝐩𝐩𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.01.2023 ob 9:10 Nika bobo gost

      Neksa zrjavejna cejv

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.01.2023 ob 19:34 Kajeto gost

      Kajeto za piče?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.01.2023 ob 5:59 Bison gost

      Še boljše bi izgledalo, če bi bila vsaj kakšna klop za kratek počitek. Na žalost tega Tišinski župan ni sposoben narediti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.01.2023 ob 21:46 gost

      Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website---------------------------->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗦𝗺𝗮𝗿𝘁𝗝𝗼𝗯𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.01.2023 ob 18:45 gost

      Prevajalca,prosim.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.