https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Murski Soboti se ukinjajo mesečne in letne dovolilnice za parkiranje

09.01.2023 ob 12:05  

Mestna občina Murska Sobota ukinja mesečne in letne dovolilnice za parkiranje.


Vse uporabnike plačljivih parkirnih površin v središču mesta Murska Sobota tako iz Mestne občine Murska Sobota obveščajo, da v skladu z državnimi predpisi in občinskim odlokom o ureditvi mirujočega prometa, s 1. januarjem 2023 ni več možno koristiti parkirnih prostorov - modre cone, ki je območje kratkotrajnega parkiranja, z zakupom mesečnih oziroma letnih dovolilnic.

Parkiranje na modrih conah bo odslej možno le s plačilom parkirnine na parkomatih bodisi z gotovino, s SMS- sporočilom ali aplikacijo (EasyPark in ParkMeWise), pri čemer še naprej velja nespremenjen začetni brezplačni čas parkiranja.

Za dolgotrajno parkiranje (ves dan) so v mestu Murska Sobota na voljo parkirišča, označena kot bela cona, kjer se parkirnina po sedaj veljavnih predpisih ne plačuje (parkirišče pred trgovino na Lendavski ulici in Industrijska ulica).

Prav tako so temu namenjena tudi prosto dostopna gramozirana in ostala parkirišča v lasti Mestne občine (območje ob križišču Lendavske in Gregorčičeve ulice, Gregorčičeva ulica ob objektu Kravata Gjergjek, Mojstrska ulica, Kopališka ulica, Lendavska ulica za zavarovalnico Triglav), kjer je prav tako parkiranje prosto dostopno.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.01.2023 ob 17:55 gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.smart𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.01.2023 ob 17:55 gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.smart𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.01.2023 ob 18:02 Franc gost

      Jako ste pametni v toj obcinskoj stavbi.🤣odrekati se stabilnomi financejranji lejko prijde v glavou totalnomi debili,se pravi parkirisca naj brez veze samejvlejo...rejsan troleki na kubik.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.01.2023 ob 20:24 AAAAAAAAAAAAA gost

        Franc ka si mogouče nepismeni takšni so državni predpisi kerih se morejo držati.

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.01.2023 ob 5:23 Nataša gost

      Dejstvo je, da je občina sprejela sklep o ukinitvi dovolilnic z namenom urejanja treh parkirnih con po mestu. Problem pa je v tem, da niti ne vedo kdaj bodo nadaljevali z določitvijo teh treh con in kakšen bo potem režim parkiranja v njih. V vmesnem času pa dejansko tistim, ki smo plačevali dovolilnice in s tem prispevali v občinski proračun, svetujejo, da naj parkiramo na že tako prenatrpanih, neurejeni gramoznih parkiriščih, ki so jih naekrat poimenovali bele cone!? Pa saj vas razumem dragi občinarji, kaj bi vam bila prioriteta reševati problematiko parkiranje po občini, če pa vi (vključno z redarji) lahko parkirate na igrišču stare ekonomske šole, ostali pa se pač naj znajdemo kot se vemo in znamo. Res žalostno,...

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.01.2023 ob 14:59 Parking gost

        Vsi pač niso tako mobilni, da bi parkirali na kanalu in šli potem peš v službo notri v varaš. Še prej pa se do kanala peljali 30 minut. Res žalostno, da občina noče denarja iz mesečnih in letnih dovolilnic. 👎

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.