https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Tišinski svetniki so se sestali na prvi redni seji

Tišina, 12.12.2022 ob 10:00  

Novoizvoljeni tišinski svetniki so se v četrtek, 8. decembra 2022, sestali na ustanovni seji. Potrdili so mandate vsem 15 občinskim svetnikom in mandat novoizvoljenega župana Občine Tišina Franca Horvata. 

Občinski svet je ob predsedovanju najstarejšega člana občinskega sveta opravil vse formalne in protokolarne postopke ter potrdil izvolitev 15 občinskih svetnikov in sprejel ugotovitveni sklep, da je bil za župana Občine Tišina izvoljen Franc Horvat. 

"Zavedam se, da ste me s tem, ko ste mi ponovno zaupali vodenje naše občine, postavili pred odgovorno nalogo. Vloga župana je zelo pomembna, sem tisti, ki mora prepoznati potrebe in želje občanov. Morate pa se tudi zavedati objektivnih možnosti občine ter imeti pozitivno energijo za snovanje in tako tudi realizacijo novih projektov. Verjamem, da je možno doseči vse, kar si postavimo za cilj," je po zaprisegi župan Občine Tišina Franc Horvat nagovoril novoizvoljene občinske svetnike. 

V občinskem svetu bo zastopanih osem političnih strank, in sicer Gibanje Svoboda, Neodvisna lista Občine Tišina, SDS, SLS, DESUS, Lista Lipa, NSi in SD. 

Gibanje Svoboda Uroš Sajko, Zoran Mandžuka in Simon Detellbach.
Neodvisna lista Občine Tišina Miro Berke, Robert Györek in Rudolf Horvat.
SDS Marija Prelec in Viktor Obal.
SLS Špela Telkeš in Tadej Madjar. 
DESUS Franc Kovač.
Lista Lipa Danijel Kolman.
NSi Anton Omar.
SD Zlatko Hahn.

Predstavnik romske skupnosti bo v naslednjih štirih letih Danijel Kovač.

Foto: Občina Tišina

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.