https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Ljutomerske odbojkarice nemočne proti Calcitu

Športna dvorana ŠIC Ljutomer, 13.1.2023  

Ta četrtek je v ljutomerski dvorani ŠIC potekala tekma 13. kroga 1B Državne odbojkarske lige med ŽOK Ljutomer in Calcit Volley II. Pričakovano so bile boljše Kamničanke, ki so tekmo dobile s 3:0. Ljutomerčanke s 3. zmagami in 10. porazi trenutno zasedajo 7. mesto na lestvici.


ŽOK Ljutomer 0:3 Calcit Volley II
(20:25, 20:25, 17:25)

Pričetek tekme je bil takšen kot smo ga pričakovali. Obe ekipi, ki sta do sedaj odigrali že veliko tekem, sta v igro vstopili zelo motivirano ter se borili za vsako točko. Temu primerno je bil izenačen izid pri 6:6 in nato pri 10:10. So pa v nadaljevanju gostje imele nekako več športne sreče, ker so Ljutomerčanke naredile nekaj lastnih napak, kar je pomenilo tri točke zaostanka. V tem delu smo gledali izjemno odbojko, ki sta jo prikazovalo obe ekipi, Kamničanke pa so, predvsem po zaslugi Gimpelj Kaje, še naprej držale tri, štiri točke naskoka. Ta prednost je prisilila domačega trenerja, da vzame tehnični odmor ter dodatno motivira svoje igralke pred zaključkom prvega seta. Kljub veliki želji in borbenosti, se Ljutomerčanke do konca seta niso uspele rezultatsko približati gostjam, ki so še naprej prikazovale visok nivo igre v vseh elementih odbojke. Domači trener je v tem delu dal priložnost za igro mlajšim igralkam, ki so dobro izkoristile priložnost, saj so se gostjam približale na 4 točke zaostanke (18:22). Žal so odlične gostje na zaključku seta spet zaigrale na vso moč ter po napadu Kaje Gimpel, prvi set dobile z rezultatom 20:25.

Uvod v drugi set je bil podoben pričetku prvega. Dobra in zavzeta igra obeh ekip, rezultat pa 5:5. Obe ekipi sta igrali res dobro odbojko ter izmenično dosegali točko za točko. Ljutomerčanke so po dobri igri vseh deklet in po zaslugi Pintarič Adele in Oletič Alise, povedle z 14:10. Po tehničnem odmoru gostujoče ekipe, se je stanje na igrišču spet obrnilo v korist Kamničank, saj so dosegle tri točke zapored ter kmalu zatem izid izenačile na 16:16. Žal so nato domačinke naredile nekaj neizsiljenih napak v polju, kar so odlične Kamničanke izkoristile ter povedle z 17:20. Škoda teh napak Ljutomerčank, ker so bile do takrat enakovredne, če ne že boljše nasprotnice. Žal jih je to na koncu stalo poraza tudi v drugem setu, rezultat je bil identičen prvemu 20:25.

Tretji set so boljše odprle gostje ter na hitro povedle z 0:4. Kot, da bi domačinke izgubile elan ki so ga imele v prvih dveh setih, potem, ko so drugega dokaj nesrečno izgubile. Gostje so igrale še naprej učinkovito odbojko v napadu, bile odlične na sprejemu oziroma v polju ter zasluženo povedle z 3:10. Ljutomerčanke so se v nadaljevanju le zbrale, dosegle nekaj točk, a Kamničanke so še naprej obdržale nekaj točk naskoka. So se pa Ljutomerčanke kljub temu približale zgolj na dve točki zaostanka, a nato, po menjavi nekaj igralk na strani domačink, spet veliki zaostanek. Očitno je bilo, da se menjava domačega trenerja ni obrestovala, saj so na igrišču bile le še gostje. Visoko so povedle za več kot deset točk ter se počasi že veselile zmage. V tem setu več kot zasluženo, v prvih dveh sicer malo manj. Visoka zmaga gostij z rezultatom 17:25.

Čestitke gostjam za zmago, domačinkam pa za prikazano borbenost in odnos do igre. Žal je bilo tudi tokrat v odločilnih trenutkih tekme nekoliko preveč lastnih napak v domači vrsti, ki so nekak preobrnile tok tekme v korist gostjam.

Izjave po tekmi: Bojan Novak "Vedeli smo, da je Calcit Volley odlična ekipa, temu primerno smo iskali rešitve v naši igri, a nam žal ni uspelo najti prave postave in igre, s katero bi si priigrali zmago. Bilo je preveč lastnih napak in temu primeren je bil rezultat. Škoda, ker smo na trenutke prikazali dobro odbojko, tudi borbenost je bila na nivoju, a žal nam v odločilnih momentih tekme zmanjka zbranosti. Svojim dekletom nimam kaj zameriti, Kamničankam pa seveda čestitke za zasluženo zmago".

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.01.2023 ob 18:24 gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.01.2023 ob 21:46 eva gost

      Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website---------------------------->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗦𝗺𝗮𝗿𝘁𝗝𝗼𝗯𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.