https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Predstavili zgodovinske liste Splošne knjižnice Ljutomer

Splošna knjižnica Ljutomer , 22.12.2022 ob 18:55  

Občina Ljutomer je v sodelovanju s Splošno knjižnico Ljutomer in Društvom vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer razglasila leto 2022 za Leto prleških vrednot in vinske kulture. S tem so želeli občane in celotno skupnost spodbuditi k pozitivnemu razmišljanju ter vrnitvi k naravi, svojim koreninam, moralnim načelom ter življenju in delu v skladu z vrednotami prleškega človeka.

 

Splošna knjižnica Ljutomer je zato letošnjo tematsko številko Zgodovinskih listov posvetila Letu prleških vrednot in vinske kulture. Predstavitev zbornika je potekala v torek, 20. decembra 2022, v prostorih muzeja Splošne knjižnice Ljutomer.

Obiskovalcem so svoje strokovne članke predstavili dr. Miran Puconja (Muropoljska kmetija), Rafael Pavličič (Ne gre brez tamburašev) in mag. Dušan Ščap (Sresko načelstvo Ljutomer – Obrtne in gradbene zadeve za Apaško polje).

Tomaž Markovič, urednik zbornika, pa je predstavil vsebino Zgodovinskih listov, ki so letos bili sestavljeni iz štirih poglavij: Posebni jubileji društev, Zgodovinski utrinki, Nesnovna kulturna dediščina in Razvijanje prleških vrednot šoloobveznih otrok.

K nastanku letošnje tematske številke ob Letu prleških vrednot in vinske kulture so tudi veliko prispevali županja mag. Olga Karba, Jasna Branka Staman s člankom Ljudsko slovstvo v Prlekiji še živi, Zmago Pavličič s člankom Lotmerška šackamra in članice Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine pri DU Ljutomer, ki so zbrale veliko gradiva iz nesnovne kulturne dediščine.

Na tematiko razvijanja prleških vrednot šoloobveznih otrok, so svoje članke prispevali še vrtec Cezanjevci, vrtec Ljutomer, OŠ Cven, OŠ Cvetka Golarja Ljutomer, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci in OŠ Mala Nedelja, so sporočili iz Splošne knjižnice Ljutomer. 

FOTO: FB Splošna knjižnica Ljutomer.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.