https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

V Občini Dobrovnik župan in svetniki začeli z delom

13.12.2022 ob 15:00  

Novoizvoljeni svetniki Občine Dobrovnik so se v sredo, 7. decembra, sestali na konstitutivni seji, ki je minila brez zapletov. Potrdili so mandate vsem 11 občinskim svetnikom in sprejeli ugotovitveni sklep, da je bil za župana Občine Dobrovnik izvoljen Marjan Kardinar. Ta je v nagovoru mestnemu svetu poudaril, da bo delo še naprej usmerjeno v skrb za občane.

Prvo konstitutivno sejo Občinskega sveta Občine Dobrovnik je vodil Ciril Lovrenčec, najstarejši član novoizvoljenega občinskega sveta. Občinski svet je po dolžnosti opravil vse formalne in protokolarne postopke ter potrdil izvolitev 11 občinskih svetnikov in sprejel ugotovitveni sklep, da je bil za župana Občine Dobrovnik izvoljen Marjan Kardinar. 

"Po 24 letih županovanja mi je ponovno zaupano vodenje naše dvojezične Občine Dobrovnik. Za zaupanje se vam zahvaljujem. Verjamem, da bomo z novoizvoljenim občinskim svetom in krajevnimi skupnostmi dobro in zavzeto sodelovali. Se že veselim novih izzivov," je povedal župan. 

V občinskem svetu bo zastopanih sedem političnih strank, in sicer NSi, Ferenc Gönter in skupina volivcev, Luka Pucko in skupina volivcev, SDS, Srečko Gjerkeš in skupina volivcev, Veronika Gönter in skupina volivcev in Zoltan Herman in skupina volivcev.

NSi Simona Glavač in Ladislav Solarič.
Ferenc Gönter in skupina volivcev Aleksander Gönter.
Luka Pucko in skupina volivcev Filip Pucko.
SDS Ciril Lovrenčec.
Srečko Gjerkeš in skupina volivcev Monika Gjerkeš.
Veronika Gönter in skupina volivcev Mario Gönter.
Zoltan Herman in skupina volivcev Bojan Gavrič.

Predstavnica romske skupnosti bo v naslednjih štirih letih Blanka Horvat, predstavnik madžarske narodnostne skupnosti bo Teodor Varga, pripadnik slovenskega naroda pa Jure Jurinić.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.03.2024 ob 18:23 Jožica ana gost

      Delalo vesado dobrovnik kopalnico novi ladijski pot prišel malo pogledat

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.