https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Turniški župan in svetniki začeli z delom

07.12.2022 ob 13:00  

Občinski svet Občine Turnišče je na prvi redni seji potrdil mandate 14 svetnikom, in mandat župana Občine Turnišče Boruta Horvata. 

V Občini Turnišče so 1. konstitutivno sejo svetniki opravili v ponedeljek, 5. decembra 2022, v prostorih velike dvorane Občine Turnišče. Sejo je vodil najstarejši član občinskega sveta Štefan Gjerkeš. Svetniki so potrdili mandate 14 članom občinskega sveta in da je za župana Občine Turnišče izvoljen Borut Horvat. 

Po prebrani prisegi je novoizvoljeni župan Borut Horvat podal tudi pozdravni nagovor. Gjerkeš je čestital novoizvoljenemu županu in mu zaželel dobrega sodelovanja v naslednjih štirih letih. 

V občinskem svetu bo zastopanih šest političnih strank, in sicer SDS, NSi, DESUS, Lista občanov, SD in Vesna - zelena stranka.

SDS Tadej Žalik, Silva Lutar, Avguštin Kalina, Danijela Skledar in Ivan Bukovec.
NSi Igor Flucher, Ivan Prša in Monika Sobočan.
DESUS Štefan Barbarič in Štefan Gjerkeš.
Lista občanov, Vincenc Litrop in skupina volivcev Vincenc Litrop.
SD Jožef Slavic.
Vesna - zelena stranka Tina Hozjan Žižek.

Predstavnik romske skupnosti bo v naslednjih štirih letih Mirko Šarkezi.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.