https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Obtoženi za umor partnerke na Goričkem ni priznal krivde

Murska Sobota, 19.01.2023 ob 11:00  

Danes je na murskosoboškem okrožnem sodišču stopil pred sodnika Mitja Orešek, obtožen umora partnerke lani v Peskovcih na Goričkem. Tožilstvo je za primer priznanja krivde predlagalo kazen 19 let zapora, česar obtoženi ni sprejel. Odgovornosti za smrt sicer ne zanika, a ne v takšni obliki, kot mu očita tožilstvo.


"47-letni Mitja Orešek, ki je po poklicu voznik in pek, je po navedbah iz obtožnice 10. septembra lani v njuni stanovanjski hiši v Peskovcih vzel življenje svoji 11 let mlajši partnerki. Po trditvah tožilstva je to storil iz ljubosumja med prepirom, ker si je ženska dopisovala po telefonu z drugim moškim. Najprej naj bi jo davil in dušil z vrečko, nato pa jo nezavestno še zabodel, zato je na kraju umrla.

Okrožna državna tožilka Jana Rogan je v današnji predstavitvi obtožnice med drugim izpostavila, da je v tem primeru šlo za umor iz nizkotnih nagibov, ki je bil izveden v času, ko sta bili v hiši njuna mladoletna otroka.

Če bi obtoženi danes priznal krivdo, je predlagala kazen 19 let zapora, v nasprotnem primeru pa napovedala, da si bo prizadevala za obsodbo za tretjino višjo kazen. A obtoženi se danes ni odločil za priznanje. "O obtožnici se ne bi strinjal," je dejal.

Njegov zagovornik Mojmir Šafarič je pojasnil, da Orešek "ne zanika dejanja, zanika pa krivdo za dejanje kot izhaja iz obtožnice, saj mu tožilstvo očita hujše kaznivo dejanje, kot je bilo storjeno". Ob tem je zaprosil za sojenje pred senatom namesto sodnikom posameznikom ter med drugim predlagal v nadaljevanju sojenja zaslišanje moškega, ki je v hiši montiral nadzorne kamere, dveh znancev, s katerimi se je par družil, sorodnika obtoženega ter izvedencev psihiatrije in sodne medicine.

Prav tako je predlagal vpogled v mobilne telefone obtoženega in žrtve. Sodnik Milan Regvat je ostale predloge odobril, glede vpogleda v telefon žrtve pa se bo iz tehničnih razlogov opredelil naknadno. Začetek glavne obravnave je razpisal za 16. februar.

Policija je obtoženega ovadila za uboj, a je tožilstvo obtožbe zoper njega zaostrilo. Po dejanju je sicer po poročanju medijev sam poklical policiste, naj pridejo na njegov naslov, ker je umoril partnerko. Policisti in reševalci so ob prihodu v stanovanjski hiši našli umorjeno. Obramba bo po napovedih vztrajala, da ni šlo za umor, temveč uboj, za kar je zagrožena nižja kazen," poroča STA.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.01.2023 ob 11:48 vlado gost

      Tu ni nobenih olajševalnih okoliščin že zaradi otrok, čeprav mogoče žrtev tudi ni vedno ravnala premišljeno in bi morala bolj paziti že zaradi dveh otrok, ki sta največji žrtvi....

      36 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.01.2023 ob 22:10 eva gost

        Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website---------------------------->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗦𝗺𝗮𝗿𝘁𝗝𝗼𝗯𝟭.𝗖𝗼𝗺

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.01.2023 ob 11:51 gost

      Skok čez plot morda !!! Njegovo ravnanje pa je nedopustno in nečloveško !!

      31 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.01.2023 ob 12:12 Zsa gost

      Vujpan ka te ga zašili ka se da. Gnoj si ne zasluži nic drugega kak da zagnili na Dobu!

      29 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.01.2023 ob 13:10 gost

      metek v sredijno čela !

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.01.2023 ob 13:38 gost

      Zna se,ne moreš ti svojega moža,ali ženo pokončat na tak način,kot se je zgodilo v tej majhni vasici v Občini Gornji Petrovci, očitno kriva sta oba dva.Res pa je ,da zdaj trpita mladoletna otroka in to brez mamice,katera je že v nebesih,kot tudi očeta,kateri bo sedel sigurno največ 15 let,odvisno od sodnika kako se bo odločil po svoji vesti.Soseda in dopisovalec pokojne,zdaj je vama ...........

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.01.2023 ob 14:06 Kaj pa Dr.mad. gost

      novice.svet24/clanek/novice/slovenija/primorcu-kirurgi-odrezali-obe-nogi-pravico-isce-na-sodiscu ... youtube.com/watch?v=joHjNHAVlSY

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.01.2023 ob 14:31 Vuk Rupnik gost

      Tu sploh ne bi smelo bit sojenja. Dosmrtna ječa, brez kake debate. Z otroka je nardil siroti. Niti metka si ne zasluži, taki bi moral gniti celo življenje v samici pa tuhtat kaj je storil. Tudi, če ga je žena varala ni nobenega opravičila, da je to storil. Zato je ločitev, drugo žensko bi si pa tudi čez čas našel. Kam bi pa prišli, če bi vsi ločenci, kar tak za šalo malo ubili partnerja in pustili otroke na milost in nemilost rejniškim družinam.

      23 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.01.2023 ob 15:19 Vlado gost

      Vuk R. zelo lepo obrazloženo in kot opomin vsem ženam, ki tako ali drugače varajo svoje može in naj se zavedajo kaj tvegajo. Sploh pa morajo biti previdne, če imajo še majhne otroke. Namreč nikoli se ne ve, kaj lahko partner Oz. Partnerica stori v efektu...

      4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.01.2023 ob 15:44 AAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

        Vlado ne filozifejraj krijf je tej morilec pa nema veze ka je ženska delala. Kakšen opomin ženskan toga obsouditi na dosmrtno prisilno delo v zapori ka si zasluži za za bivanje tou de opomin.

        15 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.01.2023 ob 16:26 gost

      Se pravi Vlado, te se tebi zdi normalno, da jo je bujo. Ja kelko moških pa žene vara, pa ostanejo zaradi toga brez cuckov te sprašujem spoštovani Vlado???????

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.01.2023 ob 17:58 Haha gost

      Plinsko celico, naj crkne gnoj kak podgana, to si samo zasluži!!!!!

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      19.01.2023 ob 18:10 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Evo,vidite ,ko so tožilke in sodnice babe ...naj si domov vzameta tega v hišni pripor ....mi moški....bi po srednjeveško.....Baba nemre biti policaj,vojak ne,tožilec ne,sodnik ne,gospodarstvenik ne....baba ne bi smela biti niti učitelj....baba mora biti v kuhinji ,pri deci in v postelji za moškega ...to je ....red bo.

      2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      19.01.2023 ob 18:47 Dillinka gost

      Jeeeee Dillinka na glavorez z njim te pa ga truplo skuriti!!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.01.2023 ob 20:44 Dillinka gost

        Jeeeee cigajn ka bi ga ti meni delo???? Ti bi ga meni glavou rejzo??? Se ti ga vutro vgojno zobej ven vdarim!!!! Boš ga si me zapomnou!!!!

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      19.01.2023 ob 18:52 gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      19.01.2023 ob 20:44 Dillinka gost

      Jeeeee cigajn ka bi ga ti meni delo???? Ti bi ga meni glavou rejzo??? Se ti ga vutro vgojno zobej ven vdarim!!!! Boš ga si me zapomnou!!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      20.01.2023 ob 0:30 Morilski seznam gost

      Ali so pri njemu odkrili seznam morilske mafije novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/neuradno-kriminalisti-ovadili-damjana-jankovica

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      20.01.2023 ob 6:17 xahena2325@moneyzon.com gost

      Jeeeee cigajn ka bi ga ti meni delo???? Ti bi ga meni glavou rejzo??? Se ti ga vutro vgojno zobej ven vdarim!!!! Boš ga si me zapomnou!!!!------------------------------------>>>>>www.join.hiring9.com

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      20.01.2023 ob 21:12 Arabec1 gost

      A zdaj se bodo pa že obtoženi odločali, če bodo sprejeli kazen ali ne??? Sramota v kakšni državi živimo! Kar ti je odločeno, to boš odslužil in PIKA. V vzhodni peščeni deželi bi bil ob glavo in padel v grob, ki bi si ga prej sam skopal. Tu pa cinclajo kakor najbolj je možno.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.