https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Anže Logar: »Za solidarno družbo, ki zna in zmore sodelovati«

20.10.2022 ob 8:00  

Pred prihajajočimi predsedniškimi volitvami, ki nas čakajo 23. oktobra 2022, vam bomo predstavili kandidate za predsednika Republike Slovenije.

Kandidaturo za predsednika republike je vložil tudi nekdanji minister za zunanje zadeve Anže Logar, ki obljublja, da se bo kot predsednik zavzemal za spodbudno gospodarsko okolje, varnost, vključevanje mladih, zeleno preobrazbo, ničelno toleranco do korupcije in solidarno družbo, ki zna in zmore sodelovati.

Kakšna bo vaša moralna avtoriteta, kdaj se boste oglašali in kdaj ne?

Nihče ni moralna avtoriteta zaradi funkcije, to si zagotovi šele z dejanji.

Kako pomembno se vam zdi udeleževanje na javnih dogodkih, prireditvah in tekmovanjih? Kakšen bo vaš obseg prisotnosti med ljudmi?

Javnih dogodkov, športnih tekmovanj in kulturnih prireditev se že sedaj udeležujem. Stik z ljudmi je za vsakega politika, še posebej pa za predsednika republike, ključnega pomena, saj je tista osrednja vez z državljankami in državljani.

Kako bi obravnavali sovražni govor v odnosu do pravice do svobode govora?

Vedno in povsod sem za spoštljiv dialog. Boj proti sovražnemu govoru pa ne sme biti izgovor za utišanje drugačnih mnenj.

Katera področja vidike kot prednostna v domači politiki?

Sam sem si zastavil pet prednostnih področij, in sicer gospodarsko okolje, zeleni prehod, mladi, varnost, sodelovanje in mednarodno okolje. Vlada pa bi se trenutno morala nemudoma posvetiti oblikovanju stabilnega gospodarskega okolja, varnosti, demografiji, aktivni družinski politiki in zeleni preobrazbi. Na izvedbenem nivoju je nujna reforma zdravstvenega sistema.

Ali podpirate ustavno pravico do splava?

Pravica do splava je urejena v ustavi, v kar ne posegam. Pri spremembah družinskega zakonika glede izenačevanja pravic istospolnih in raznospolnih parov pa spoštujem odločitev ustavnega sodišča, ki se je v tem primeru tudi dokončno izreklo.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija