https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Sabina Senčar: »Skupaj ustvarimo lepše pogoje za bivanje«

21.10.2022 ob 9:00  

Pred prihajajočimi predsedniškimi volitvami, ki nas čakajo 23. oktobra 2022, vam bomo predstavili kandidate za predsednika Republike Slovenije.

Kandidaturo za predsednico republike je vložila tudi ginekologinja Sabina Senčar, ki se bo kot predsednica zavzemala predvsem za temeljne človekove vrednote, in sicer za svobodo, varnost, zdravje in sprejetost. Spodbujala bo pravico do dela in prostega časa.

Kakšna bo vaša moralna avtoriteta, kdaj se boste oglašali in kdaj ne?

Ravnala bom kot najvišji etični branik državljanov. Oglašala se bom ob vsaki zaznavi kršenja človekovih pravic in svoboščin ter drugih z ustavo zapisanih varoval posameznika.

Kako pomembno se vam zdi udeleževanje na javnih dogodkih, prireditvah in tekmovanjih? Kakšen bo vaš obseg prisotnosti med ljudmi?

Iskala bom uravnoteženo udeležbo pri stikih z ljudmi, ne le s privilegiranim slojem ljudi na prireditvah, ampak tudi z ogroženimi skupinami, skupinami, katerih glas se ne sliši.

Kako bi obravnavali sovražni govor v odnosu do pravice do svobode govora?

Imam ničelno toleranco do sovražnega govora. Vsak ima pravico javno izraziti mnenje, a se mora v primeru sovražnih elementov zavedati tudi sankcij.

Katera področja vidike kot prednostna v domači politiki?

Energetska kriza je akuten problem, v skrbi za blaginjo bi se ga lotila z vsemi razpoložljivimi viri. Na zeleni prehod gledam s pesimizmom, saj je uresničljiv le na zelo dolgi rok. Takoj bi se pa lahko lotili problemov s plastiko.

Takojšnjo aktivacijo terjajo področja zdravstva, zdravstvenega zavarovanja in skrbi za starostnike. Potrebujemo korenitejšo reformo. To ne pomeni privatizacije, temveč pristop k reformam po zgledu socialno razvitih evropskih držav.

Ali podpirate ustavno pravico do splava?

Podpiram ustavno zagotovljeno pravico do splava in spremembe družinskega zakonika skladno z odločbo ustavnega sodišča, ki izenačuje pravice istospolnih z raznospolnimi pari.

Foto: arhiv Sabina Senčar

    Fotogalerija