https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ponekod je treba vodo prekuhavati

20.01.2023 ob 9:00  

Javno podjetje Prlekija uporabnike pitne vode, ki se oskrbujejo s pitno vodo iz vodnega vira Vratja vas v občini Apače obvešča, da je zaradi suma na onesnaženje pitne vode zaradi obilnih padavin, potrebno vodo za pitje, kuhanje in pripravo hrane prekuhavati v skladu z Navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. 

Ukrep prekuhavanja pitne vode velja za uporabnike pitne vode v naseljih: Drobtinci, Grabe, Podgorje, Pogled, Stogovci, Vratja vas, Spodnje Konjišče, Zgornje Konjišče in Žiberci.

Javno podjetje Prlekija sporoča, da je ukrep začel veljati od od četrtka, 19. januarja 2023, in velja do preklica.

Navodila za prekuhavanje vode: Ko voda zavre, običajno zadostuje, da burno vre še 1 minuto. Ker se pogoji delovanja na klice spreminjajo z naraščajočo nadmorsko višino, je najbolje vretje podaljšati. Zaradi večje varnosti priporočamo naj voda vre tri minute. Zaradi možnosti naknadnega onesnaženja prekuhane vode je najbolje, da ostane v isti posodi, v kateri smo jo prekuhali. Hranimo jo v hladilniku v čisti in pokriti posodi. Tako pripravljeno vodo lahko za pitje uporabljamo 24 ur.

* Fotografije so simbolične (Pixabay)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.01.2023 ob 9:25 gost

      Voda se drago plačuje zdaj jo je potrebno prekuhati in porabiti drago elektriko. Potem pa še za pitje kupiti vodo pa kje mi živimo saj v Afriki imajo z vodo nimajo toliko problemov kot v kao najbolj vodni državi.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.01.2023 ob 23:47 eva gost

        Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website---------------------------->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗦𝗺𝗮𝗿𝘁𝗝𝗼𝗯𝟭.𝗖𝗼𝗺

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.01.2023 ob 18:10 gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.