https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Sobočani brez težav premagali Fužinar

Murska Sobota, 22.1.2023  

Panvita Pomgrad je bila še tretjič v sezoni boljša od Korošcev. Z izjemo zanimive končnice tekme so Sobočani v Murski Soboti zmagali brez težav s 3:0 (16, 16, 21). Domači strateg Fujs je v moštvu pogrešal poškodovanega Urbana Fužirja, počival je tudi poškodovani Tit Kovačič, priložnost za igro pa so dobili tudi mladi domači odbojkarji Vid Suhadolnik, Urban Rajnar in Nik Legen.

Panvita Pomgrad – Fužinar Sij Metal Ravne 3:0

Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 9, Avšič, Drvarič 9, Suhadolnik 4, Rojnik 10, Kovačič, Legen, Bedrač 3, Jurić 19, Vrabl in Novak (oba libero). Trener: Dejan Fujs

Fužinar Sij Metal Ravne: Cafuta 2, Lednik, Križanič, Ranc D., Bregar 7, Erpič 6, Makaš, Levar, Hribernik, Podričnik, Vučetić, Plesec 5, Kasnik 1, Jelič 5, Ranc V. 6, Knuplež in Libnik (oba libero). Trener: Bogdan Veličković

Po začetnem tipanju se je Panvita Pomgrad v prvem nizu prvič odlepila za dve točki pri izidu 5:3, ključna razlika pa je nastala od izida 9:7 naprej, ko je na servis prišel domači kapetan Urban Drvarič in tam ostal vse do izida 13:7. Gostje so domači nalet prekinili s točko za 13:8, pri 15:8 pa je moral gostujoči trener Veličković poseči še po drugem premoru v nizu, ki pa ni zaustavil naleta domačih. Prav v tem času je namreč nekaj ključnih napadov uspešno zaključil domači korektor Jurič, meddrugim tudi za povišanje na 21:13. Takoj zatem se je na servisu še enkrat izkazal Drvarič za najvišje vodstvo v prvem nizu 23:13, niz pa je za 25:16 z uspešnim napadom zaključil Jurič.

Tudi drugi niz se je pričel povsem po notah domačih, ki so takoj povedli s 6:1, od tega je dva napada uspešno zaključil Šormaz, dve točki je z neubranljivim servisom priigral Drvarič, dvakrat pa so napad zapravili Korošci. Prednost se je počasi večala do 9:3 ter kasneje do 15:9, v tem času pa je pri gostih povsem zatajil napad, saj so točke v glavnem osvajali na račun napak Sobočanov. Ko je poleg tega še nov as na tekmi za 17:9 dosegel Drvarič je bilo jasno, da se bo tudi drugi niz zanesljivo končal v korist domačih. Še najatraktivnejša točka gostov je bila za izid 22:13, ko je Cafuta z blokom zaustavil Rojnika. Niz se je končal po napaki servisa Vida Ranca s 25:16.

Tretji niz se je znova začel z asom Drvariča že pri izidu 2:0, domači pa so z njim na servisu povedli s 6:0, prednost pa prenesli tudi v nadaljevanje. Ko je Rojnik z nekoliko sreče dosegel še as za 12:4 je Veličkovič ukrepal z odmorom, ki ni zaustavil domačih. Največjo prednost v zadnjem nizu so domači dosegli pri izidu 16:6 ko je bil na servisu znova domači kapetan. Gostje so se z nekaterimi lepimi posamičnimi akcijami uspeli približati najprej na zaostanek treh točk (19:16), šele pri 21:19 pa je odmor zahteval domači trener Dejan Fujs. Korošci so imeli možnost tudi za popoln priključek, vendar je pri izidu 21:20 napako na servisu naredil Plesec, pri 22:21 pa je pri domačih dva napada uspešno zaključil Jurič. Za zadnjo točko in zmago Sobočanov je poskrbel Jakob Rojnik z blokom, ki je prinesla zmago v tretjem nizu s 25:21.

"Tekmo smo opravili z odliko in zasluženo zmagali. Do sredine tretjega niza smo odigrali res eno boljših tekem v letošnji sezoni, zaključek je bil malo slabši, saj smo preveč popustili. Na dobrih stvareh moramo delati še naprej, napake pa odpraviti, da bomo pravi takrat, ko bom to najbolj potrebno," je povedal domači trener Dejan Fujs.

"Čestitke domačim za odlično tekmo. Verjetno so odigrali v letošnjem koledarskem letu eno najboljših tekem. Igrali so brez napak, nekaj smo za to krivi tudi sami, saj jim nismo nudili pravega odpora. Če na začetku ne pritisneš nasprotnika, se ta razigra in ga je težko loviti in to se nam je zgodilo. Nekaj malega od igre smo pokazali šele v končnici tekme, kar pa ni bilo dovolj, da bi vzeli vsaj niz ali kaj več," je dejal gostujoči trener Bogdan Veličković.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.01.2023 ob 1:06 eva gost

      Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website---------------------------------------->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗦𝗺𝗮𝗿𝘁𝗝𝗼𝗯𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.