https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V Termah Ptuj globoko pretreseni in sodelujejo v postopku

22.01.2023 ob 20:00  

V Termalnem parku Terme Ptuj je včeraj prišlo do tragičnega dogodka, v katerem je eden izmed otrok obležal nezavesten in je kasneje v bolnišnici umrl. V Termah Ptuj so ob dogodku pretreseni in izrekajo sožalje družini. Predstavniki Term Ptuj sodelujejo z vsemi pristojnimi organi v postopku preiskave dogodka.


"Na kraju dogodka so prvo pomoč takoj nudili reševalci iz vode in fantka oživljali, poklicali nujno medicinsko pomoč, ki je prispela v nekaj minutah in prevzela reanimacijo ter otroka odpeljala v bolnišnico, kjer je kasneje umrl.

Predstavniki Term Ptuj sodelujejo v postopku s pristojnimi organi, ki so bili nemudoma informirani o dogodku. V Termah Ptuj so pristojnim organom predali zahtevano dokumentacijo, med drugim dokazilo o ustreznem številu in usposobljenosti reševalcev iz vode, potrdilo o ustreznem številu animatorjev in usposobljenosti animatorjev plavalnega kluba, ki so izvajali animacijo ter potrdilo o pregledu in tehnični ustreznosti kopaliških naprav in opreme.

Preiskava okoliščin tragičnega dogodka s strani pristojnih organov še poteka.

V Termah Ptuj vključno s Termalnim parkom, sicer odgovorno sledijo najvišjim varnostnim standardom. Družba ima pridobljen standard kakovosti ISO 9001, na podlagi katerega imajo sprejeto obširno dokumentacijo z usmeritvami za varnost kopalcev in delo reševalcev iz vode. Osnovni dokument Standard kopališča, ki je pripravljen na podlagi Pravilnika o ukrepih za varstvo pred utopitvami na kopališčih, natančno opredeljuje vse obveznosti reševalcev iz vode pred nastopom dela, med delovnim časom in ob zaključku delovnega časa, prav tako odgovornosti reševalcev iz vode in drugega osebja. Opredeljuje tudi vso potrebno opremo, prostore, medicinske in tehnične pripomočke ter aparature, potrošni material, skrb za kopalce, postopek reševanja iz vode, način izvajanja nadzora kopalcev s strani reševalcev iz vode ter opazovalna mesta reševalcev. Izpolnjevanje teh usmeritev in zahtev iz Standarda kopališča v Termah Ptuj redno preverjajo, in sicer z rednimi dnevnimi obhodi po Termalnem parku s strani vodje, v okviru notranjih in zunanjih presoj ter v okviru inšpekcijskih nadzorov," so pri Termah Ptuj zapisali v sporočilu za javnost.

* Fotografije so simbolične (Pixabay)

 

    Fotogalerija