https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občinski svet Občine Veržej na seji soglasno sprejel več predlogov

21.10.2022 ob 6:05  

Občinski svet Občine Veržej se je v sredo, 19. oktobra, sestal na 25. redni seji, kjer so med drugim soglasno sprejeli Odlok o določitvi stroškov lokacijske preveritve ter se seznanili z investicijo novogradnje vrtca Veržej.

Odlok o določitvi stroškov lokacijske preveritve

Direktorica občinske uprave Melita Moravec pove, da je lokacijska preveritev instrument prostorskega načrtovanja, s katerim lahko občina na podlagi posameznih potreb v prostoru izvede manjše spremembe prostora tako, da zaradi ohranjanja posamične poselitve preoblikuje ali spremeni obseg stavbnih zemljišč, kot so določena v OPN, dopusti individualno odstopanje od prostorsko izvedenih pogojev, ko so določeni v OPN in omogoča začasno rabo prostora. Da se lahko izvede postopek lokacijske preveritve, je treba sprejeti odlok v prilogi, saj v nasprotnem primeru postopka lokacijske preveritve ne bo mogoče izpeljati. Odlok je podlaga za izdajo sklepa o določitvi stroškov v posamičnem postopku lokacijske preveritve, plačilo nadomestila stroškov na račun občine pa pogoj za izvedbo postopka, to je obravnava predlaganega elaborata in izdajo sklepa o lokacijski preveritvi. Občinski svet Občine Veržej je sprejel Odlok o določitvi stroškov lokacijske preveritve v Občini Veržej v prvi obravnavi soglasno z osmimi glasovi ZA.

Izvedba volitev predstavnika Občine Veržej v volilno telo za volitve člana Državnega sveta Republike Slovenije ter volitev kandidata za člana Državnega sveta Republike Slovenije

Župan je podal vsebino predlaganih Pravil za izvolitev predstavnika Občine Veržej v volilno telo za volitve člana državnega sveta ter za določitev kandidata za člana državnega sveta za izvedbo volitev v državni svet za leto 2022, ki so bila na občinski seji tudi soglasno sprejeta. V nadaljevanju je bil Komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občine Veržej predložen en predlog za predstavnika Občine Veržej v volilno telo za volitve člana državnega sveta. Predloga za kandidata za člana državnega sveta ni podal noben član občinskega sveta. Omenjena Komisija je pregledala pravilnost vloženega predloga kandidature in ugotovila, da je bila vložena 1 kandidatura za predstavnika Občine Veržej v volilno telo za volitve člana državnega sveta za kandidata Igorja Kotarščaka. Pri tem je komisija ugotovila, da je kandidatura pravilna in ustreza določilom Zakona o državnem svetu. Na seji je bila nato imenovana tudi tričlanska komisija in sicer v sestavi: Dominik Štrakl predsednik komisije, Alex Bobnjar in Denis Trstenjak. Sledila je izvedba tajnega glasovanja za volitve predstavnika Občine Veržej v volilno telo za volitve člana državnega sveta, na katerem so soglasno z devetimi glasovi ZA v volilno telo 8. volilne enote za izvedbo volitev člana državnega sveta se s strani Občine Veržej imenovali Igorja Kotarščaka.

Seznanitev z investicijo novogradnje vrtca Veržej

Župan Slavko Petovar je nato pod točko razno člane občinskega sveta seznanil z investicijo novogradnje vrtca Veržej. Pove, da so dela v polnem teku, zaključujejo se zidarska dela prve etaže, urejeno je akreditiranje investicije z najugodnejšo banko, to je Deželna banka Slovenije. Do konca novembra pa bo na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport že vložen prvi zahtevek. Javno naročilo in pogajanja so bila izvedena preko portala javnih naročil, ki potekajo elektronsko in preko ministrstev, tako, da občina nima nikakršnega vpliva na potek javnega naročila. Na javno povabilo so se odzvali štirje ponudniki. Najdražji je bil v vrednosti okrog 4 milijone evrov in s strani neuspešnih ponudnikov ni bila podana nobena zahteva za revizijo. Župan poudari, da je celotna dokumentacija glede izgradnje vrtca na občini in je kakršen koli vpogled ali pridobitev informacij je možno pridobiti od občinske uprave oziroma od župana. Vendar do danes o investiciji ni bilo podanih vprašanj ali prošenj za vpogled v dokumentacijo.

Postavitev prometnega znaka za prehod za pešce

Občinski svet Občine Veržej je nato še soglasno sprejel sklep v katerem poziva Direkcijo Republike Slovenije za ceste, da se kljub zakonodaji o postavitvi prometne signalizacije, zaradi najranljivejših udeležencev ceste, to so pešci in kolesarji, pri novo zarisanem prehodu za pešce na regionalni cesti Veržej - Dokležovje postavijo prometni znaki za prehod za pešce. 

Na tokratni občinski seji je Občinski svet med drugim tudi soglasno v drugi obravnavi sprejel tudi predlog Odloka o ustanovitvi podjetja Center za ravnanje z odpadki Puconci d.o.o. ter po skrajšanem postopku sprejel Odlok o spremembah Odloka o načinu opravljanja obvezne lokalne gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki v občini Veržej.

FOTO: Arhiv Pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.