https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Župan občine Lendava je sprejel gospodarstvenike in obrtnike

Terme Lendava, 30.01.2023 ob 11:10  

V petek, 27. januarja 2023, so se v prostorih lendavskih term na sprejemu župana Občine Lendava Janeza Magyarja srečali gospodarstveniki in obrtniki iz občine. Zbrane so poleg župana nagovorili še Stanislava Perčič iz območne službe Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje, Sonja Vratarič iz Razvojnega centra Murska Sobota, predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Franc Koren in predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenija Blaž Cvar.


Namen tovrstnega srečanja je povezovanje in krepitev vezi gospodarskih subjektov z lokalno skupnostjo ter izmenjava izkušenj in izzivov, s katerimi se srečujejo.

Tako se je župan Janez Magyar zahvalil vsem prisotnim za sodelovanje v minulih letih in jim čestital za njihove dosežke, ki občino delajo prepoznavno v širšem slovenskem in mednarodnem prostoru: »Izjemno ponosen sem, saj ste tudi podjetniki in obrtniki s svojim delovanjem pokazali, da v večkulturnih okoljih znamo in zmoremo povezovati, združevati in bogatiti to okolje.« Ob tej priložnosti je ponudil roko sodelovanja za skupno delo tudi v prihodnje in spomnil na to, da je občinski proračun za letošnje leto potrjen, da bodo v prihodnjih dneh objavljeni tudi razpisi in javni pozivi za sofinanciranje dejavnosti, prireditev in projektov in da jim bo Občina Lendava tudi v prihodnje nudila vso potrebno podporo.

Predstavnica Razvojnega centra Murska Sobota je zbranim predstavila programe, ki jih izvajajo in ponudila pomoč razvojnega centra pri izdelavi poslovnih načrtov, pri prijavi projektov na razpise, marketingu in vodenju, možnostih investiranja, državnih spodbudah.

Vodja urada za delo iz območne službe Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje pa je predstavila podatke o številu in strukturi brezposelnih. Na zavodu iz leta v leto beležijo zmanjšanje števila brezposelnih oseb, konec leta 2022 so tako zabeležili najnižjo številko brezposelnih v zadnjih 15 letih. Predstavila je tudi izzive, s katerimi se srečujejo deležniki na trgu dela, saj kot kažejo podatki, se je s pomanjkanjem kadra soočila že več kot polovica delodajalcev, razkorak me strukturo brezposelnih oseb prijavljenih na Zavodu za zaposlovanje ter potrebami delodajalcev pa je čedalje večji. 

Zbrane sta nagovorila tudi predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice in predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenija Blaž Cvar, ki je poudaril, da bodo le z dobrim gospodarstvom ohranili kondicijo naše države in obljubil, da se bodo v zbornici še naprej trudili za pogoje, ki jih gospodarstvo potrebuje, da bi tudi iz tega problematičnega obdobja izšlo v dobri kondiciji, so sporočili iz občine Lendava.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

FOTO: Tomaž Galič. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.01.2023 ob 11:22 k8 gost

      bla bla bla, šele ti so največji mučkaroši in si zaslužijo nič drugo, kot zapor za več desetletij.

      10 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      30.01.2023 ob 12:05 gost

      E tak se skupaj dela! Bravo Magyar Jani.

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      30.01.2023 ob 12:13 gost

      Kaj so starši mislili takrat ko so te sp.čeli . Verjetno so bili brez pameti ,,,,,,,srb 12:7

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!
    7. gost
      30.01.2023 ob 12:27 gost

      Kje so pa predstavniki Hrvaške zajednice. Kajti več kot polovica zaposlenih v Lendavi je prav Hrvatov Slovenci pa na borzi. Zato bi se raje naj ta debil županski brigal koga se zaposluje. Pa da nebo spet da Slovenci nočejo delati ker to ni res ker jih je veliko na borzi ki imajo od 25 do 35 let delavne dobe. Če imaš toliko let potem ni res da nočeš delati.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.