https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Svečano odprli teniški turnir Murska Sobota open 2023

Murska Sobota, 30.01.2023 ob 17:20  

Na novinarski konferenci v Tenis centru Murska Sobota so danes predstavili mednarodni teniški turnir Murska Sobota open 2023, ki se bo odvijal v dvorani tenis centra vse do sobote, 4. februarja 2023, ko je na sporedu finale. Na njem se bosta predstavili tudi domači igralki ITP tenis ekipe 18-letna Anamari Žnuderl in 14-letna Ela Plošnik. Svečano je turnir odprl soboški župan Damjan Anželj.

Na novinarski konferenci so direktor turnirja Žiga Starčič, vodja teniške šole v Murski Soboti Primož Starčič, teniška igralka Andreja Klepač in predstavnik Tenis centra Murska Sobota Janez Škraban predstavili teniški turnir Murska Sobota open 2023, ki se bo odvil v Tenis centru Murska Sobota.

Turnir bo trajal do 4. februarja

Minulo soboto se je v Tenis centru Murska Sobota s kvalifikacijami začel mednarodni teniški turnir Murska Sobota open 2023. Turnir, ki ga organizira Tenis center Murska Sobota pod okriljem mednarodne teniške zveze ITF ob podpori Mestne občine Murska Sobota, šteje za svetovno lestvico mladink in mladincev. Glavni turnir bo trajal od ponedeljka 30. januarja do sobote, 4. februarja 2023. 

Na turnirju bo nastopilo skupaj 128 mladink in mladincev iz 33 držav. Turnirja se bodo udeležili tudi igralci iz Japonske, Kitajske, ZDA, Kanade in Kazahstana. 

Anželj: »Šport je jezik, ki ga govori ves svet.«

"Šport nas združuje, prispeva k sožitju in omogoča prijateljstvo ter presega mnoga nasprotja in delitve. Sam si želim, da bi tudi na drugih področjih zmogli takšno enotnost, kot jo zmoremo, ko stiskamo pesti za naše športnike na velikih tekmovanjih. /.../ Današnji turnir je tudi dokaz odličnega dela soboškega teniškega kluba in na to smo zelo ponosni," je povedal ob otvoritvi turnirja soboški župan Damjan Anželj.

Prvi nosilec in najvišje rangirani igralec je Poljak Szymon Janzen, ki na svetovni lestvici zaseda trenutno 564. mesto, pri mladinkah pa bo prva nosilka turnirja Čehinja Natalie Mala, ki je trenutno 658. igralka sveta.

Slovenski teniški nastopi

Od Slovencev bodo pri fantih nastopili Dmitry Suboch, Vid Mohar, Luka Videnovič, Blaž Šteblaj in Max Sollecker, Carlo Agneli, Mak Mikovič in s posebnim povabilom organizatorja Lasse Gajšek Zajc ter Matic Hribar. Pri dekletih pa Pia Petelinšek, Maša Virant, Julija Bogatin ter domačinki Anamari Žnuderl in Ela Plošnik, ki je tudi tretja nosilka tega turnirja.

Glavni sodnik turnirja je sobočan Timotej Jud, ki delo glavnega sodnika na mednarodnem turnirju opravlja prvič. Direktor turnirja pa je Žiga Starčič.

Murska Sobota bo postala tudi stalna organizatorka mednarodnih teniških turnirjev. V letnem koledarju sta predvidena dva turnirja, poleg mladinskega še profesionalni turnir z nagradnim skladom 15 tisoč ameriških dolarjev.

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.01.2023 ob 21:33 gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.01.2023 ob 21:33 gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.01.2023 ob 23:11 eva gost

      Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website----------------------->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗦𝗺𝗮𝗿𝘁𝗝𝗼𝗯𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.