https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Pozor, jutri se izteče rok za vnos dejanskih stroškov

30.01.2023 ob 14:50  

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, ponovno opozarjata upravičence, ki so oddali vlogo za dodelitev pomoči po Zakonu za pomoč gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina (ZPGVCEP), da morajo najkasneje do torka, 31. januarja 2023, do 12. ure v aplikacijo na spletni strani SPIRIT Slovenija vnesti še dejanske podatke za izračun upravičenih stroškov, ki so jih v vlogi zgolj ocenili.


Če dejanskih podatkov ne bodo vpisali, pomeni, da se odrekajo drugemu delu pomoči, saj na podlagi zgolj ocenjenih vrednost (oktober, november, december 2022) do pomoči v skladu z zakonom niso upravičeni.
Za tehnično podporo pri oddaji dejanskih podatkov je vzpostavljen klicni center, ki bo deloval do 31. januarja 2023, in sicer vsak delovnik med 9. in 17. uro. Za vsebinska vprašanja v zvezi s pomočjo po ZPGVCEP pa je na voljo elektronski naslov energenti@spiritslovenia.si.

SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo upravičencem predlagata, naj spremljajo tekoča obvestila v zvezi s pomočjo po ZPGVCEP na spletni strani: www.spiritslovenia.si/razpis/392, kjer je na voljo tudi dostop do aplikacije (https://jrp.spiritslovenia.si/Prijava).

Spomnimo: 1130 upravičencem, ki so oddali vlogo za dodelitev pomoči po Zakonu za pomoč gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina (ZPGVCEP), je bilo 21. decembra 2022 izplačanih skupno 40 milijonov evrov za upravičene stroške v obdobju od junija do septembra 2022. Drugi del pomoči za upravičene stroške v obdobju od oktobra do decembra 2022 pa bo izplačan do 15. marca 2023, so sporočili iz Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

FOTO: Pixabay.

 

    Komentarji

    1. gost
      30.01.2023 ob 17:02 gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.01.2023 ob 23:13 eva gost

      Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website----------------------->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗦𝗺𝗮𝗿𝘁𝗝𝗼𝗯𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.01.2023 ob 16:59 Hattlem gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> www.join.hiring9.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.