https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Izkoristite spomladansko akcijo kastracij in sterilizacij psov in mačk

01.02.2023 ob 8:50  

Društvo za zaščito živali Pomurja tudi letos vabi k akciji sterilizacij in kastracij psov in mačk. Akcija poteka od danes, 1. februarja, pse in mačke pa je možno sterilizirati in kastrirati na vseh veterinarskih ambulantah v Pomurju, Moškanjcih in Ormožu, vse do 31. marca 2023. V tem obdobju boste za storitve odšteli 20 odstotkov manj.


Sterilizacija in kastracija psa ali mačke sta pomembni za zdravje živali, pozitivno vplivata na vedenje živali, predvsem pa preprečujeta nepotrebno trpljenje. Glavni namen je preprečiti nezaželeno razmnoževanje, ki vodi v nezaželena legla mladičev.

Razlogi za sterilizacijo in kastracijo:

  • Zdravje živali in lažje sobivanje

Sterilizirane in kastrirane živali so varnejše pred spolno nalezljivimi boleznimi, ki se sploh med mačkami zelo hitro širijo (mačji aids, levkoza, …). V času parjenja niso zvočno moteče za okolico, ker se ne gonijo je manj potepanja in pobegov in posledično manj povoženih in pogrešanih živali. Sterilizacija in kastracija varujeta žival pred nekaterimi oblikami raka.

Mačke še vedno lovijo miši in psi še vedno čuvajo svojo družino in posest. Živali so bolj umirjene in vodljive ter bolj dovzetne za vzgojo. Kastrirani psi so manj agresivni, mački pa ne označujejo teritorija. 

  • V Sloveniji preveč psov in mačk

Vsekakor se skoti več živali, kot jih lahko dobi dom. Nezaželeni mladiči so pogosto zavrženi ali zanemarjeni. Mnoge živali, ki jih ljudje ne morejo oddati, pristanejo na cesti in nato v zavetišču. Veliko mačk nikoli ne dobi doma in skrbnika in tavajo po cestah, naseljih in iščejo hrano ter zavetje.

S sterilizacijo in kastracijo svoje živali lahko tudi vi pripomorete, da bo zavrženih živali, za katere se težko najde dom, manj. 

Mačke so že začele z gonitvijo, zato poskrbite za sterilizacijo in kastracijo čimprej, preden postanejo breje. Če veste, da vaši sosedje, sorodniki ali znanci nimajo steriliziranih in kastriranih svojih mačk, jim predlagajte, da to storijo sedaj, ko je cenejše. Če se vaše mačke ne pustijo prijeti ali če je strošek še zmeraj prevelik, jih pokličite na 070 879 212, še sporočajo iz Društva za zaščito živali Pomurja.

Naslovna fotografija: Pixabay. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2023 ob 8:54 gost

      Ej Bučko kako si lepi z Mico ....

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.02.2023 ob 17:35 gost

        Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2023 ob 14:52 kilonja gost

      Če pripeljemo vse potomce in sorodnike od Debelega na kastracijo in sterilizacijo, dobimo količinski popust ?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2023 ob 23:21 eva gost

      When they start saying again, "Ladies and Gentlemen" at online work, then I will return, but not until then! Florida is a common sense conservative state where most people have brains! Open The Link————————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐒𝐦𝐚𝐫𝐭𝐉𝐨𝐛𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.02.2023 ob 9:00 wimex gost

      samo veterinarji naj bodo pošteni, ne da poseg napravijo le delno. da treba po posegu žival odpeljati k drugemu veterinarju, da pogleda, če so zares v celoti opravili poseg. če bi pa dali malo več popusta, bi akcija bila bolj uspešna. sicer pa naj bodo na občinah frajerji in omogočijo vse gratis, kot to delajo nekatere občine.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.