https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite pustovat

10.02.2023 ob 17:30  

Prihaja čas rajanja, krofov in pustnih šem. Na pustni konec tedna se bodo po številnih krajih odvijale pustne povorke in zabave. Za vas smo naredili seznam pustnih prireditev v Pomurju, preverite, kam, se lahko odpravite.

Na pustno soboto dogajanje se lahko odpravite v Mursko Soboto, Rakičan, Moravske Toplice, Gornjo Radgono, Puconce in Odrance.

Otroško pustovanje na Grajski ploščadi 2023

MIKK Murska Sobota v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota v soboto, 18. februarja, vabi na Otroško pustovanje, ki bo potekalo med 10. in 12. uro na Grajski ploščadi v mestnem parku. Na prireditvi si bodo najmlajši lahko ogledali predstavo za otroke gledališča Smejček. Ob pustnem rajanju z gledališčem Smejček pa se bodo malčki in starši lahko posladkali s pustnimi krofi in toplim čajem. Vsaka maska bo dobila tudi zastonj balon.

Pustna zabava v Dvorcu Rakičan

V soboto, 18. februarja, se obeta v dvorcu Rakičan odlično pustovanje s skupinama Polkaholiki in Weekend band. Pustno rajanje se bo začelo ob 18. uri s programom za najmlajše v Grajski dvorani Dvorca Rakičan. Nadaljevalo pa se bo s prižigom pustnega kresa ter nastopom skupine Polkaholiki, ki bodo skupaj z Weekend bandom poskrbeli za zabavo pozno v noč. Zagotovite si cenejše vstopnice v predprodaji. 

Od petka, 27. januarja 2023, je možno kupiti karte tudi v Kavarni Dvorca Rakičan. Cene vstopnic najdete tukaj.

Pustno rajanje na prostem v Moravskih Toplicah

Turistično informacijski center Moravske Toplice organizira v soboto, 18. februarja, ob 13. uri v središču Moravskih Toplic vsakoletno pustno rajanje na prostem. Na bučni zabavi ne bo manjkalo pustne plesne in zabavne otroške animacije, ki izvablja zvedave in začudene poglede. Organizator v sodelovanju z Občino Moravske Toplice bo kot vsako leto nagradil najlepše skupinske in individualne maske. Otroci pa se bodo lahko okrepčali s krofi in čajem. V lesenih hiškah pa bodo druge pustne dobrote ponujali člani društev in drugi ponudniki iz občine Moravske Toplice in lokalnega okolja.

Pustno rajanje v Puconcih

Na dvorišču občinske zgradbe občine Puconci se bo v soboto, 18. februarja, odvilo pustno rajanje, ki bo potekalo med 10. in 13. uro. Na prireditvi bo za najmlajše potekal animacijski program s klovnom Tonijem Makaronijem. Ob tem vas vabijo tudi na pustno kmečko tržnico, kjer boste našli bogato ponudbo lokalno pridelanih dobrot, unikatnih izdelkov in aranžmajev. Ne bodo pa manjkali vroči napitki in pustne dobrote, poslikava obraza ter nagrade za najboljše in najlepše maske. 

Gusarsko pustovanje

V soboto, 18. februarja pripravljajo ob 15. uri na dvorišču Mladinskega centra v Gornji Radgoni spektakularno otroško pustovanje s teatrom Cizamo in prihodom kurentov s Hajdine. Gusarsko pustovanje bo sestavljeno iz kombinacije gusarske predstave, ki se nadaljuje z gusarsko zabavo: požiranje meča, žongliranje z noži in baklami, podajanje s topovskimi granatami, eksplozija gusarske skrinje, bruhanje ognja, mešanje ruma, enonogi ples, hoja po brvi, povijanje ranjenega gusarja in grozni gusarski kompot za nagrado. V primeru slabega vremena se dogodek prestavi v dvorano kulturnega doma.

6. Odranske koline in pustna povorka

Občina Odranci skupaj z Društvom vinogradnikov in sadjarjev Odranci vabi v soboto, 18. februarja na 6. odranske koline in pustno povorko. Med 9.30 in 10. uro se bodo najprej pri mlinu zbrale maškare in se nato podale na povorko po odranskih ulicah. Povorki bo po 13. uri sledila pogostitev in druženje ob mlinu. Pridite in brezplačno pokusite koline: bujto repo, pečenko in krvavice, ki jih pripravlja Društvo vinogradnikov in sadjarjev Odranci.

Borovo gostüvanje porabskih Slovencev v Števanovcih

Borovo gostüvanje se bo letos odvijalo v Porabju. Poleg Porabskega borovega gostüvanja bo hkrati organizirano tudi srečanje porabskih Slovencev. Prireditev bo v Števanovcih, v soboto, 18. februarja 2023, od 10. ure naprej. Za glasbo po poskrbela prekmurska skupina Blue Planet. Vljudno vabljeni.

Na pustno nedeljo bo pestro

Pustovanje v Lendavi 

Mestna skupnost Lendava v nedeljo, 19. februarja, od 14. ure naprej organizira Pustovanje v Lendavi, ki bo na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava. Vljudno vabljeni vsi, še posebej maske, med katerimi bodo izbrali najlepšo masko, najbolj izvirno in aktualno masko ter najboljšo skupino mask.  

Tradicionalna pustna povorka po Kobilju

PGD Kobilje v nedeljo prireja tradicionalno povorko po ulicah Kobilja. Začetek povorke bo ob 9. uri pred gasilskim domom. Maske se bodo zbirale ob 8.45 pred gasilskim domom na Kobilju. 

Fašenk v Lotmerki 2023

Turistično društvo Ljutomer organizira že 31. tradicionalno preganjanja zime na pustno nedeljo 19. februarja na Glavnem trgu v Ljutomeru, in sicer z začetkom ob 13. uri, ko bo organizirano otroško pustno rajanje. Ob 14. uri pa si boste lahko ogledali tradicionalno pustno povorko. Seveda bo poskrbljeno tudi za pijačo in sladke pustne miške. Vse, ki so zainteresirani, vabijo tudi k sodelovanju v pustni povorki. Prijave zbirajo na tdljutomer@gmail.com. 

Pustni torek

Zavod Gvini Tišina organizira na Tišini v torek, 21. februarja 2023 med 10. in 12. uro prihod ptujskih kurentov. Pridite, da jih poiščete in skupaj s kurenti preženete zimo. 

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com.  

FOTO: Arhiv Pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.02.2023 ob 17:46 Charles gost

      I make over 13,000 a month working part-time. I listened to different humans telling me how a good deal of cash they may make online,N255 so I was determined to locate out. Well, it turned into all actual and it absolutely modified my life. Everybody must try this job now by just using this site......... 𝐰𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.02.2023 ob 19:26 gost

      Srbski opankar ima celo leto pustno masko v stilu GARGAMELA !!

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.02.2023 ob 7:41 gost

      Šli bomo tja kjer je zastonj,ker za vstopnice ni denarja,saj imamo v Prekmurju preslabe plače,da bi si lahko vse to,kar nam ponujajo privoščili.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.02.2023 ob 8:08 gost

      Pomurec pa je pohitel na spletu o pustovanju . Ja ,ja da ne pozabite ,oziroma ste kratke lajtnge !!! V petek ali prej še ta vsebina prileti enkrat na portal !!!

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.02.2023 ob 8:34 gost

      Same otroško rajanje pa par staršev ki sebe promovirajo. Kajti eni starši bodo zdaj bolj veseli kot otroci da iz sebe naredijo klovna.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.02.2023 ob 9:29 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Gost neimenovani,maš kaj dece......?

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.02.2023 ob 13:42 gost

      Borovo gostuvanje,super..to pa je ohranjanje prastarega prekmurskega obicaja,kapo dol in vsaka vam cast

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.02.2023 ob 13:27 Lejla gost

      eno so stare slike od lani :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.