https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nadnacionalna podonavska strategija sodelovanja za vključevanje Romov

14.12.2022 ob 11:00  

DREAM ROAD je mednarodni projekt, ki ga v sklopu programa sodelovanja Interreg Danube Transnational Programme na čelu 15-članskega partnerskega konzorcija vodi pomurski javni zavod Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan.

Projekt je sofinanciran s strani Evropske unije, delež sofinanciranja znaša 1.433.843,75 evra. Partnerji projekta, ki prihajajo iz 10 držav Podonavja: Slovenije, Madžarske, Češke, Romunije, Bolgarije, Avstrije, Slovaške, Srbije, Moldavij in Ukrajine, so tako javne kot zasebne organizacije, občine, predstavniki romske skupnosti in drugi.

V sklopu tega projekta je bila dokončana skupna nadnacionalna podonavska strategija sodelovanja za vključevanje Romov s pomočjo participativnih pristopov in krepitve vloge skupnosti. Glavni cilj dokumenta je preusmeritev pozornosti pristojnih nacionalnih organov, agencij in vlad na možnosti skupnega izpopolnjevanja obstoječih politik in ustvarjanja inovativnih, kooperativnih in v prihodnost usmerjenih metod in pristopov. Strategija vključuje razloge za potrebne spremembe politike in prednosti razvitih pristopov. Strategija se pridružuje nekaterim glavnim ugotovitvam projekta DREAM ROAD v zvezi s prepotrebnimi spremembami na področju napredovanja in opolnomočenja Romov na evropski in nacionalni ravni. Priporočila politik so ključna za to, da se slišijo glasovi in predlogi DREAM ROAD.

QR koda, pod katero je mogoče najti strategijo:

 

 

 

    Fotogalerija